Ohjaaja, koreografi ja tanssinopettaja Marco Bjurströmin, 55, tunteellinen avautuminen Ylen suositussa Elämäni Biisi -ohjelmassa sai monen katsojan silmäkulmat kostumaan, kun hän herkistyi itkuun kertoessaan valitsemansa kappaleen merkityksestä.

Marcon elämän biisiksi paljastui Tove Janssonin sanoittama ja Erna Tauron säveltämä Höstvisa. Kappale kertoo katumuksesta ja kuolemasta.

Ohjelmassa Marco kertoi siitä, miten hänen vuonna 2007 syöpään menehtyneen äitinsä tyytymättömyys ja uhriutuminen opettivat häntä itseään olemaan oman elämänsä herra.

– Olen tehnyt paljon henkistä työtä, että pystyn kertomaan tämän ilman, että romahtelen, Marco kertoi ohjelmassa.

– Mulla oli ihana äiti, paras äiti mulle mikä voi olla, mutta hän syytti aina muita ja oli ikään kuin uhri. Hänellä jäi monta asiaa kokematta, vaikka hän oli monessa mielessä rohkea ja rohkaisi meitä.

Marco toivoi myös voivansa ulostulollaan tarjota vertaistukea muille samanlaisten asioiden kanssa kamppaileville.

– Enhän minä ole ainoa ihminen, jolla niitä suruja ja murheita on ollut, mutta kaikki eivät saa, halua tai uskalla puhua niistä, Marco kertoo Ilta-Sanomille.

– Saamieni viestien perusteella se meni juuri niin kuin toivoin. Moni sai siitä lohtua ja koki, ettei ole näiden juttujen kanssa yksin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Seiska: Marco Bjurström avautuu traagisesta menetyksestään – ”Suru ei häviä koskaan”

IL: Marco Bjurströmin vaikeuksien vuosi: ”Oma polku on ollut koetuksella”