Suurin pudottaja -ohjelman valmentajan roolista potkut puheidensa takia saanut hyvinvointivalmentaja Aki Manninen tekee paluun televisioon, kun uusi kotimainen seikkailureality vie julkisuuden henkilöt äärirajoille discovery+-palvelussa ja TV5:lla. Äärimmäinen matka on uusi seikkailusarja, joka laittaa seitsemän tunnettua suomalaista etsimään omat henkiset ja fyysiset rajansa Islannin armottomissa olosuhteissa.

Seitsemän taustoiltaan täysin erilaista suomalaista saapuu Islantiin luontoäidin koeteltavaksi. Tavoitteena heillä on juosta viikon aikana 200 kilometriä. Matka voi kuitenkin päättyä kolmesta eri syystä: Osallistuja ei ehdi seuraavaan leiriin ennen auringonlaskua, terveydelliset syyt estävät jatkamisen, tai kilpailija itse päättää luovuttaa.

Haasteen ottavat vastaan Aki Mannisen lisäksi Iikka Forss, Lauri ”Late” Huttunen, Paula Noronen, Kerttu Rissanen, Henriikka Rönkkönen ja Karoliina Tuominen.

Äärimmäinen matka on seikkailureality, jossa seurataan, kuinka osallistujat selviytyvät fyysisestä ja henkisestä väsymyksestään armottomissa olosuhteissa. Erilaisten rasitusvammojen lisäksi haastetta tarjoavat piinaava kylmyys, kosteus ja tuuli sekä vaativat reitit ja askeettiset majoitukset. Taistelussa äärirajoja vastaan auttavat Islannin henkeäsalpaavan kauniit maisemat sekä ryhmän vahva yhteishenki. Tässä kisassa ovat voittajia kaikki ne, jotka lopulta ylittävät itsensä. 

Juoksijoiden reitti kulkee syvällä Islannin sisämaassa, jossa asutuksen sijaan löytyy vuoristoa, tulivuoria ja laavakenttiä. Päivittäiset puolimaratonin mittaiset reitit kulkevat läpi tulvivien vuoristojokien ja upottavan laavahiekan. Haasteena on myös kovan tuulen mukana lentävät pikkukivet.

 Kenelläkään osallistujista ei ole aikaisempaa kokemusta tällaisista olosuhteista, eivätkä kaikki ole edes nukkuneet ennen teltassa. Kuinka seitsemän erilaisista lähtökohdista tulevaa ja toisilleen tuntematonta ihmistä selviää äärimmäisissä olosuhteissa haastaessaan itsensä päivästä toiseen viikon ajan?

Kilpailijoiden tukena matkalla toimivat vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja ääriolosuhteisiin erikoistunut lääkäri Heikki Karinen. Turvallisuudesta ja reittisuunnittelusta vastaa kokenut islantilainen seikkailija Siggi Bjarni Sveinsson.

LUE MYÖS:

Aki Manninen sai potkut Suurin pudottaja -pestistä – lataa suorat sanat: ”Kyllä menee rumaksi yhden ihmisen kohtelu”