Entisen ammattilaisvapaaottelija Teemu Packalénin ja hyvinvointivalmentaja Eevi Teittisen tytär syntyi 1. päivänä marraskuuta keskosena. Lapsi syntyi kuukautta ennen laskettua aikaa.

– Samana päivänä, kun tytär syntyi ilmoitin lopettavani ammattilaisurani. Siihen osui kaksi isoa asiaa samalle päivälle, Teemu kertoo Metropolille.

Keskosvauvan kanssa eläminen on ollut tuoreille vanhemmille haastavaa. Ensimmäiset kuukaudet lapsi kipuili ja söi huonosti. Jotta edes toinen saisi nukkua, siirtyi Teemu eri huoneeseen nukkumaan.

– Viimein pääsimme eräälle lääkärille, joka osasi auttaa. Diagnoosina oli refluksi sekä kireä ylähuulijänne. Huulijänne leikattiin, ja nyt hän voi paljon paremmin. Hänestä tuli normaali vauva, jos näin voi sanoa. Nyt olen siirtynyt taas samaan huoneeseen nukkumaan.

Parisuhde ei ennallaan

Keskosvauvan kanssa myös parisuhde voi olla kovilla. Näin tapahtui myös Teemulla ja Eevillä.

– Ei parisuhteemme edelleenkään ole ennallaan, Teemu myöntää.

– Käymme varhaisen vuorovaikutuksen terapiassa, se on kyllä selvästi auttanut. 

Teemu kertoi tammikuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, että saadessaan lapsen ensimmäisen kerran syliinsä hän ei kokenut suuria wau-tunteita toisin kuin monesti urheilu-urallaan. Tämä aiheutti sosiaalisessa mediassa keskustelua ja jopa arvostelua Teemua kohtaan.

– Itse en ole mitään somekommentteja lukenut. Miksi lukisin sellaisia? Miksi en saisi tuntea näitä fiiliksiä mitä tunnen?

– Kaikki sanoivat, että kun vauvan saa ensimmäisen kerran syliin niin tulee räjähdys. Minä en tuntenut sitä, kyllä siinä hetken aikaa meni. Olen ihmisenä sellainen, että kaikki vie aikansa. Rakastan lastani yli kaiken, ei sitä rakkautta voi edes verrata mihinkään urheilusuoritukseen.

Raskaasta alusta huolimatta ei Teemu pistäisi pahitteekseen vaikka lapsia siunaantuisi jatkossa enemmänkin.

– Voisi tulla kaksi tai kolme tai viisikin, mutta ei niitä lapsia niin vain hankita. Tällä hetkellä on hyvä näin, tuore isä toteaa. 

En kertonut taustastani

Entinen ammattilaisvapaaottelija on mukana myös uudella Farmi Suomi -kaudella. Hän osallistui ohjelmaan luottavaisena, sillä maaseutu ja maatilat ovat hänelle hyvin tuttuja paikkoja.

– Isovanhempani olivat Rymättylässä maanviljelijöitä ja olen koko pienen ikäni viettänyt siellä aikaa muun muassa perunannostohommissa. En kuitenkaan halunnut kertoa muille taustastani vaan esitin, että en tiedä mistään mitään, Teemu nauraa.

– Äkkiä kuitenkin tajusin, että ei siitä kokemuksestani ollutkaan mitään hyötyä, koska Farmi oli entisajan maatila. Olen kuitenkin omin silmin nähnyt aidon karskin maanviljelijän mallia, ja uskon, että se olikin vahvuuteni tuolla. 

Olen huumoriukko

Teemun kisataktiikkana oli yrittää pysytellä mahdollisimman taka-alalla, että hän ei herättäisi liikaa huomiota.

– Normaalisti olen huumoriukko, ja olen koko ajan äänessä. Tuolla olin erilainen ja annoin muiden sählätä. Kyllä se oli kai ihan hyvä taktiikka, Teemu myhäilee. 

Yksi Teemun suurimmista motiiveista lähteä kisaan mukaan oli se, että hän halusi näyttää isovanhemmilleen, että pärjää maatilalla.

– Olen serkuksistani ainoa poika, joten minuun kohdistui isovanhempien puolelta aika paljon odotuksia. Tämä oli tapani näyttää isovanhemmilleni, että katsokaa, olen teidän poikanne. Halusin, että he voivat katsoa minua ylpeänä. 

– Toki motiivini oli myös se, että haluan voittaa, Teemu naurahtaa. 

Farmi Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 12.2. klo 20.

TEKSTI KIRSI PÖLLÄNEN

Lue myös:

Esikoistaan odottava Eevi Teittinen otti Teemu-puolison mukaan synnytysjoogaan – ”Ei tipu sitten h-hetkellä silmämunat päästä”

Raskaana oleva Eevi Teittinen rehellisenä haastavista tuntemuksistaan – ”Aikamoista päärallia”