Tähdet, tähdet -ohjelman voittajana tunnettu näyttelijä ja muusikko Konsta Hietanen on näytellyt suomalaisten rakastamassa Salatut elämät -sarjassa nyt yli vuoden ajan. Hietanen kuvailee sarjassa mukana olemisen olleen hänelle ”opettavainen matka”.

– Minulla ei televisionäyttelemisestä ole hirveästi aikaisempaa kokemusta. Tuntuu, että jokainen kuvauspäivä on uusi oppimispäivä, Hietanen kertoo Metropolille.

– Nyt on oma roolihahmoni Miki kuitenkin mukavalla tavalla löytynyt, ja nyt uskallan hieman enemmän irrotella kuin alussa, hän lisää.

Hietaselle Mikin hahmo on tuntunut hänen omien sanojensa mukaan hyvin luontevalta näytellä. Hän pystyy samaistumaan hahmoonsa, joka on hänen tapaansa myös aktiivinen perheenisä. Hietasella on vaimonsa Aamin kanssa yhteensä viisi lasta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Erään kohtauksen kuvaaminen on Hietaselle ollut tavallista rankempi kokemus.

– Minulle on jäänyt mieleen se, kun roolihahmoni poika joutui onnettomuuteen ja vaipui koomaan. Niitä tuntemuksia, joita hahmoni isänä koki, oli mielenkiintoista näytellä, mutta kyllä se oli myös rankkaa.

Haastavia kohtauksia varten Hietanen valmistautuu usein tavallista huolellisemmin. Hänelle käsikirjoituksen oppiminen on helppoa, joten hän keskittyy eristyisesti tunnetilojen harjoitteluun.

– Haen oikeaa tunnetilaa usein jo edellisenä päivänä, sillä kuvauksissa ei välttämättä ole paljoa aikaa haeskella, Hietanen täsmentää.

Hietaselle on tärkeää pitää kiinni siitä, ettei hän anna negatiivisille tunteille kuitenkaan liikaa valtaa.

– On hyvä löytää keinoja, kuinka tällaisista tunnetiloista pääsee nopeasti pois. Ei kannata ruveta liian syvällä uimaan, näyttelijä alleviivaa.

Lue myös:

Salatut elämät -tähden Jarkko Miettisen kesäloma sai vauhdikkaan päätöksen: ”Pääsen hoitamaan vakuutusasioita”

Salatut elämät -tähti Markku Pulli avautuu muodonmuutoksestaan: ”Kun yhtenä aamuna katsoin peilistä, ajattelin, että kropalleni voisi tehdä jotain”