Näyttelijä Hennariikka Laaksola aloittaa uutena kasvona C Moren suositussa Rantabaari-sarjassa. Kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Helsingissä.

– Minulla on ollut sairaan hauska kesä. Nyt on vielä loppurutistus kuvausten osalta jäljellä, Hennariikka kertoo Metropolille ja jatkaa:

– On tuntunut tosi kivalta hypätä mukaan sarjaan, sillä porukka on tosi rento. En tuntenut työryhmää juurikaan ennestään. Ainoastaan muutaman ihmisen kanssa olin tehnyt töitä aiemmin. Meillä on ollut tosi hauskoja kuvauspäiviä.

Television katsojille Hanneriikan kasvot ovat ennestään tutut muun muassa Ylen Uusi päivä -sarjasta. Hän muistelee lämmöllä sarjan tekemistä.

– Minulla on ikävä Uusi päivä -perhettä. Kun tehdään pitkään töitä saman työporukan kanssa, niin työryhmästä muotoutuu toinen perhe. Onneksi sieltä on jäänyt paljon ihmisiä elämääni. Esimerkiksi Thelma Sibergin ja Amelie Blaubergin kanssa teemme yhdessä Yhden yön juttuja -podcastia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Kolmikko on jakanut podcastissa muun muassa tarinoita ihmissuhteisiin ja deittailuun liittyen.

– Koemme, että kaikesta voi puhua, jos löytää oikean kulman aiheeseen.

– Totta kai minua jännittää joskus jakaa henkilökohtaisia tarinoita kuuntelijoillemme. Se on niin erilaista kuin näyttelijän perustyö. Näyttelijänä saan olla roolin takana.

– Teimme esimerkiksi mielenterveysjakson, jota ennen meitä kaikkia hermostutti ja mietimme, olemmeko valmiita puhumaan aiheista. Onneksi tehtiin, koska jaksoa on kommentoitu paljon ja ollut hyvin tykätty.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hennariikka teki ensimmäisen pääroolinsa kameran edesä vuonna 2003 ensi-iltaan tulleessa Espoon viimeinen neitsyt -elokuvassa. Hän oli tuolloin lukioikäinen.

– Elokuva tuli jokin aika sitten televisiosta. Sitä katsoo tosi lämmöllä ja ajatellen, että siellä se raukka räpiköi. Yritin kovasti. Sen tekemisestä on lämpimiä muistoja. Haluaisin sanoa nuorelle itselleni, että älä turhaa stressaa. Siihen aikaan roolin tekeminen tuntui maailman isommalta ja sitähän se myös oli, sillä olihan kyseessä ensimmäinen päärooli.

– Nykyään, kun näen elokuvan, pystyn näkemään tekemisessä muutakin kuin pelkkiä virheitä. Kyseinen rooli oli ensimmäinen kameraroolini.

Lue myös:

IL: Maria Veitola paljasti kamalimman Yökylässä vierailun: ”Oli ristiriitaista olla yökylässä ihmisellä, joka ei halua minun olevan siellä”

Tälläistä kuvaa et ole ikinä nähnyt pääministeri Sanna Marinista – makaa sängyssä yövierailijan kanssa!