Näyttelijä Mira Rastas kuvaa parhaillaan C Moren suosittua Rantabaari-sarjan neljättä tuotantokautta. Hänet nähdään sarjassa toimittajana työskentelevä Minnana, joka päätyi edellisellä kaudella tappamaan yhden sarjan päähenkilöistä Lolan (Sofia Arasola) ja oli osallisena myös tämän veljen Milon (Eric Barco) kuolemaa. 

– Minna päätyi ratkaisuun katkeruuden ja surun takia, sillä hän oli menettänyt aiemmin oman veljensä. Ajattelin kohtauksia tehdessä, että jos minulle olisi sattunut elämässäni jotain todella epäreilua ja vein tunteeni yliöveriksi. Minna halusi kostaa hurjalla tavalla, Mira aloittaa ja jatkaa:

– Sanotaanko näin, etten pysty samaistumaan mitenkään roolihahmooni. Sen takia roolin näytteleminen oli haastavaa, mutta samanaikaisesti hyvin antoisaa. Kohtausten tekemistä piti vähän miettiä ja pureksia. Kun seurasi käsikirjoitusta ja keskusteli ohjaajan kanssa, niin kyllä kaikki kohtaukset menivät omalla painolla purkkiin. 

Kolmannella kaudella nähtiin dramaattinen kohtaus, jossa Miran esittämä Minna raahasi Milon metsään aseella uhaten ja pakotti tämän hirttäytymään. Lopulta hän joutui itse narun päähän, mutta selvisi kuitenkin hengissä. Milo sen sijaan menetti henkensä ampumavälikohtauksen seurauksena. 

– Kyllä yöllisen metsäkohtauksen tekeminen on jäänyt mieleen. Siinä jouduin käsittelemään myös asetta, Mira kertoo.

Korona muutti suunnitelmat

Mira on asunut vuodesta 2016 Englannissa, minne hän muutti opintojen perässä.

– Halusin aikoinaan lähteä maailmalla, sillä halusin nähdä muutakin kuin kotimaata. Kouluaikana tapasin poikaystäväni ja sille tielle on jäänyt, Mira kertoo. 

Miesystävä työskentelee Miran tavoin näyttelijänä. 

– On kiva, että kumppani on samalla alalla, niin ymmärrämme toisiamme paremmin ja voimme auttaa toisiamme työasioissa. Meillä oli suunnitelmissa yhteinen näytelmä, jonka poikaystäväni kirjoitti. Korona sotki kaiken, emmekä ole päässeet harjoittelemaan tai toteuttamaan näytelmää. 

Hän toivoo, että voisi jatkossa työskennellä sekä Suomessa että Englannissa näyttelijänä. 

– Olen tehnyt Englannissa pieniä juttuja, mutta toivehan olisi, että pääsisin tekemään siellä jatkossa enemmän töitä. Brittihuumori on lähellä sydäntäni!

Lue myös:

Lontoossa asuva Mira Rastas on Rantabaari-sarjan uusi tähti – työskentelee opettajana ja seurustelee näyttelijän kanssa!