Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä ja laulaja Konsta Hietanen on iloinen päästessään kertomaan, että julkaisee pian uutta musiikkia. 18. helmikuuta julkaistava kappale on ensimmäinen, jonka hän julkaisee kansainvälisen levy-yhtiön artistina.

– Haluan osoittaa tulevalla kappaleellani, millaista musiikkia tulen jatkossa esittämään. Minulle sanoitukset ovat tärkeässä roolissa. Kappaleissani puhutaan monista aiheista muun muassa parisuhteista, elämänilosta ja välillä vähän synkemmistäkin aiheista. Musiikillisesti tykkää, että biisi jysähtää. Uskon, että tämä myös jysähtää, Konsta kertoo Metropolille.

Korona-aikana Konstalla on riittänyt mukavasti töitä musiikin ja Salattujen elämien parissa, mutta hän on huolissaan tapahtumateollisuuden ja kollegoidensa puolesta, jotka ovat kärsineet koronapandemiasta.

– Moni ei ole ollut yhtä onnekkaassa asemassa kuin minä. Koronan aiheuttama tilanne on koko ajan mielessä ja ihmetyttää, että miten voimme olla tässä tilanteessa vielä kahden vuoden jälkeen, Konsta toteaa.

Suhdekiemuroita

Konsta on näytellyt vuodesta 2020 lähtien Salatuissa elämissä poliisina työskentelevää Miki Kajanderia. Hän on päässyt työskentelemään suhdekiemuroiden parissa, sillä hänen esittämänsä Miki on eronnut lastensa äidistä ja iskenyt silmänsä ex-puolisonsa siskoon Marikaan, jota näyttelee Susanna Laine.

– Kyseinen tilanne on ollut päällä jo pidemmän aikaa roolihahmojen välillä. Siinä on malliesimerkki siitä, että jos asian olisi hoitanut heti alussa fiksusti, niin kaiken maailman käänteiltä olisi vältytty.

Suhdekiemuroiden takia Konsta on päässyt tekemään runsaasti töitä Susanna Laineen kanssa. Roolihahmojen välillä on nähty runsaasti intiimejä kohtauksia.

– Kohtauksien tekeminen on aina aika samanlaista. Osassa on enemmän tunteita ja osassa taas vähemmän. Olemme molemmat näyttelijöinä uuden edessä, sillä olemme tehneet ennen Salattuja elämiä muita töitä. Susanna on työskennellyt juontajana ja minä taas musiikin parissa. Saatamme tehdä asioita eri tavalla kuin näyttelijä, joka on tehnyt työtä vuosia, Konsta sanoo ja jatkaa:

– Susannan kanssa on ollut mukava tehdä töitä. Tunsimme myös toisemme pienesti ennestään etukäteen, sillä olin ollut vieraana Tuttu Juttu Show´ssa ja Puoli seitsemässä, jota Susanna on aiemmin juontanut.

Konsta painottaa, että töiden määrä vaihtelee hänelle kuukausittain.

– Työskentelen alalla, jossa töiden määrä on kausiluonteista. Kuukausissa ja viikoissani on runsaasti vaihtelua. On ollut viikkoja, jolloin kaikki hommat ovat pakkautuneet yhteen viikkoon ja sitten välillä on ollut hiljaisempaa. Ulospäin elämäni saattaa näyttää hektiseltä, kun olen useammalla alalla ja iso perhe.

Kaikki lähti lapsitähteydestä

Konsta oli vasta 14-vuotias, kun hänen tähdittämänsä Poika ja Ilves -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1998. Elokuva ja vuonna 1994 voitettu Tenevatähti-kilpailu teki Konstasta tunnetun lapsitähden. Hän esiintyi vielä vuosina 2004 ja 2005 Laura-sarjoissa, kunnes jätti julkisen elämänsä taakseen. Paluun hän teki julkisuuteen Salattujen elämien myötä.

– Ensin Salatut elämät ja sen jälkeen Tähdet, tähdet -ohjelma muuttivat julkisuusstatustani. Ne ovat totta kai avanneet ovia ja olen saanut tehdä uudenlaisia töitä. Ihmisten tunnistamiseen olen tottunut jo lapsuudessani. Viime vuosien julkisuus on hyvin vähän muuttanut elämääni, Konsta pohtii.

Konstalla on viisi pientä lasta bloggaajana työskentelevän vaimonsa Aamin kanssa. Pariskunta on ollut yhdessä jo 19 vuotta.

Mitä ajattelisit, jos lapsesi haaveilisivat urasta julkisella alalla ala-asteikäisinä?

– Jos se lähtee lapsesta tai nuoresta itsestään, ei minulla ole sitä vastaan. Julkisuuden takia ei kannata lähteä näitä töitä tekemään.

Somekuvista tuli hitti

Konsta on ottanut sosiaalisen median haltuun ja saanut aikaan jopa pienen someilmiön. Hän julkaisee Instagramissa kaverikuvia, jossa itse hymyilee ja kaveri on vieressä varsin totisena.

– Näiden kuvien julkaiseminen lähti liikkeelle siitä, että sanoin aikoinaan Salkkareiden studiolla Pete Latulle, että otetaan kuva, jossa hän ei hymyile. Ennen kuvan julkaisemista mietin, että voinko laittaa korona-aikana kuvia, jossa hymyilen itse tosi leveästi. Ajattelin, että tämä on hyvä kontrasti tätä aikaa kohtaan, kun toinen kuvassa olevista mököttää. Sen jälkeen olen innostunut ottamaan myös muiden kanssa vastaavia kuvia.

– Moni on laittanut minulle yksityisviestien kautta, voisiko nämä kuvat jo loppua. Ne ovat antaneet minulle vaan lisää virtaa. Niin kauan kuin tulee negatiivisia kommentteja, niin minun pitää tätä jatkaa.

Lue myös:

Salatut elämät -tähden Jarkko Miettisen kesäloma sai vauhdikkaan päätöksen: ”Pääsen hoitamaan vakuutusasioita”

Salatut elämät -tähti Markku Pulli avautuu muodonmuutoksestaan: ”Kun yhtenä aamuna katsoin peilistä, ajattelin, että kropalleni voisi tehdä jotain”