Temptation Island Suomi -sarja joutui keväällä rajun kritiikin kohteeksi, kun Ylen MOT julkaisi reportaasin, jossa syytettiin reality-ohjelmien muun muassa aiheuttaneen osallistujilleen mielenterveysongelmia.

Tänään maanantaina Temptation Island Suomi -formaattia tuottavan Banijay Finland -tuotantoyhtiön vastaava tuottaja Martti Sivonen toi Iltalehden haastattelussa esille oman näkökulmansa aiheeseen.

Nyt tapausta on kommentoinut myös ohjelman juontaja Sami Kuronen. Kuronen julkaisi omalla Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän ottaa asiaan kantaa hyvin suorasanaisesti.

– Temppareiden kymppikauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä ja eilen purkitettiin pääohjelman historian 200:s jakso, Kuronen aloittaa kirjoituksensa.

– Keväällä ohjelman ylle heitettiin varjo, kun Ylen MOT-ohjelma teki tosi-tv:n tekemisestä varsin raflaavan jakson. Tempparit oli yksi tarkastelun alla olleista ohjelmista ja syytökset olivat paikoin rajuja, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kurosen mukaan siinä, miten Temppareita tuotetaan tai ohjelman osallistujia kohdellaan, ei ole koskaan ollut mitään salailtavaa.

– Esiintyjien hyvinvointi on ollut aina meidän ykkösprioriteettimme. Osallistumiskokemus on kuitenkin tietenkin aina henkilökohtainen, enkä missään nimessä kyseenalaista sitä kenenkään osallistujan kohdalla, Kuronen korostaa.

Kuronen alleviivaa, että hänellä on ohjelman juontajana takanaan kymmenen vuoden kokemus Temppareista.

– Siksi uskallan väittää, että MOT:n jakso oli yksipuolinen, asenteellinen ja antoi toimintatavoistamme monin tavoin virheellisen kuvan, Kuronen sanoo.

– Jokainen kausi on omanlaisensa. Siksi tarkastelemme ja olemme tarkastelleet käytäntöjämme koko ajan. Haluamme tehdä jatkossakin ohjelmaa, jossa kokemus olisi osallistujille ja katsojille paras mahdollinen.

Kuva: Nelonen

Lue myös:

IL: Temptation Island Suomi -ohjelman tuottaja laukoo suoran mielipiteensä Ylen uutisoinnista: ”Vaikutti järjestelmälliseltä hyökkäykseltä”

Sami Kurosen ex-puoliso Mirkka Torikka avautuu Temptation Island -ohjelman epäkohdista – katuu tuotannossa työskentelyään: ”Nyt tekisin toisin”