Suomen täydelliset venäläisnaiset– ja Viidakon tähtöset -tosi-tv-sarjoista tuttu Alisa Ranta-aho on pitänyt jo pidemmän aikaa hiljaiseloa julkisuudesta keskittyäkseen töiden tekemiseen ja perhe-elämäänsä avopuolisonsa kanssa.

– Työskentelen johdon assistenttina ja sosiaalisen median parissa, Alisa kertoi Metropolille Vida Kuulas -ravintolisän lanseerausaamussa.

Hänen perheeseensä kuuluu avomiehen lisäksi neljä kania. Hän kertoo, ettei toistaiseksi haaveile jälkikasvun hankkimisesta miehensä kanssa.

– Emme ole edes keskustelleet aiheesta, Alisa naurahtaa.

– Kaneissa on kova huolehtiminen, koska ne syövät aktiivisesti huonekaluja ja lattialistoja.

Kuva: Petri Voutilainen

Hankin velkaneuvojan

Television puolella Alisa Ranta-aho on nähty edellisen kerran, kun hän juonsi viime keväänä AlfaTV-kanavan jääkiekkoon keskittyvän Lämäri-tv-sarjan toisen tuotantokauden. Ensimmäisen kauden juontajana nähtiin Playboy-kaunotar Erika Helin.

Alisa kertoi taannoin, että joutui Suomen täydelliset venäläisnaiset -sarjassa esittämään jotain muuta kuin mitä oikeasti oli. Hänestä haluttiin antaa rikkaan naisen kuva, vaikka hän eli hyvin tavallista nuoren naisen arkea pääkaupunkiseudulla.

– Kyseisen ohjelman tekemiseen liittyy kasvukipuja. Nyt osaisin tehdä asioita eri tavalla kuin 20-vuotiaana ja hakeutuisin mukaan ihan erilaisiin formaatteihin.

Hänellä oli Suomen täydelliset venäläisnaiset -sarjan kuvausten jälkeen pitkään henkisesti paha olo valehtemisen takia. Tosi-tv-ohjelman kuvauksissa hän jaksoi hymyillä ja olla positiivinen, vaikka tosiasiassa oli käynnissä paha velkaantuminen.

– Minun annettiin ymmärtää, että ohjelma kertoo tavallisista venäläistaustaisista suomalaisnaisista ja että sen avulla halutaan kitkeä rasismia. Yhtäkkiä ohjelma kertoikin meidän naisten luksuselämästä ja menin virran mukana, koska egoni ei antanut periksi.

– Ohjelma ei missään nimessä kitkenyt rasismia, vaan antoi venäläisnaisista väärän kuvan.

Hän kamppailee edelleen ohjelman aiheuttamisen ulosotto-ongelmien kanssa.

– Minulla on velkaneuvoja, joka hoitaa asioitani. Minulta karhuttiin alun perin 40 000 euroa, mutta se on nyt kasvanut 80 000 euroon.

– Puoli vuotta ohjelman kuvausten jälkeen paloin pahasti loppuun ja sain hermoromahduksen, joten velkaa pääsi kertymään ollessani vuoden sairauslomalla.

Lue myös:

Tosi-tv-kaunotar Alisa Ranta-Aho avautuu velkakierteestä ja petossyytteestä: ”Jos olisin heikompi”

Alisa Ranta-Aho paljasti heleän ihonsa salaisuudet – katso ohjeet!