Tämä artikkeli on pyhitetty viskille. Jotkut ihmiset rakastavat viskiä ja voisivat juoda sitä vaikka joka päivä, kun taas jotkut eivät voi sietää sen makua.
Jos olet viskisieppo ja kuulet jatkuvasti moitteita juomatavoistasi, ehkä haluat viitata tähän listaan, jonka mukaan viskillä voi olla myös terveydellisiä etuja – ainakin kun oikein tarkoin tutkitaan.
Älä ota listaa liian vakavasti, vaikka sen pointeissa vinha toden perä onkin! Päätä siis itse, kannattaako viskinjuonti vai ei!

10 viskinjuonnin ’terveydellistä’ etua!

1. Vähentää painonnousua
Viski on vähäkalorisempi alkoholijuoma kuin esimerkiksi monet cocktail-juomat, oluet tai viinit.
2. Edistää sydämen terveyttä
Viski vähentää verihyytymien muodostumista, joka osaltaan vähentää aivohalvauksen ja sydänkohtauksen riskiä.
3. Taistelee syöpää vastaan
Viskissä on runsaasti antioksidantteja. Yksi niistä on ellagiinihappo, joka estää elimistön DNA:ta olemasta kosketuksissa syöpää aiheuttavien yhdisteiden kanssa ja näin vähentää syövän muodostumista.
4. Parantaa aivojen terveyttä
Vuonna 2003 suoritetuissa tutkimuksissa havaittiin, että viskin juominen vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin ja dementiaan. Aloita siis viskin juominen, jos haluat suojella tätä erittäin tärkeää elintäsi vaurioilta.
5. Vähentää halvauksen riskiä
Viski ei vain auta estämään kolesterolin kertymistä valtimoihin, vaan se voi todella auttaa pääsemään eroon kaikesta kolesterolista, joka voi tukkeuttaa verisuonia. Tämähän on mahtavaa!
6. Vähentää stressiä
Stressi voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia ihmiskehossa, mutta onneksi meillä on viski. Viski vähentää stressiä sekä rauhoittaa hermoja ja auttaa rentoutumisessa!
7. Parantaa muistia
Antioksidantit viskissä voivat parantaa aivojen terveyttä, ja lisäämällä verenkiertoa ne samanaikaisesti parantavat muistiakin. Tosin jos juot vaikkapa pullollisen kerralla (kuten alla olevassa videossa), vaikutus voi olla päinvastainen.
8. Tukena ruoansulatuksessa
Viski sammuttaa nälän ja estää näin ylensyöntiä. Mikä parasta, viski auttaa ruoansulatuksessa sekä vähentää mahakipuja ja ruoansulatushäiriötä raskaan aterian jälkeen.
9. Pidentää elinikää
Viski on täynnä terveellisiä antioksidantteja, jotka auttavat pidentämään elinikää ja vähentävät riskiä sairastua.
10. Hyväksi diabeetikoille
Tuoreiden tutkimusten mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio on eduksi kakkostyypin diabetesta sairastaville. Viskissä ei ole yhtään hiilihydraatteja, joten jos sinulla on diabetes, viski on sinun juomasi!
…mutta muista, viskipullollista EI juoda näin!
https://www.youtube.com/watch?v=VIGPO90xYG4