13-vuotias australialaisteini menetti yllättäen puhekyvyn, eivätkä lääkärit osanneet sanoa syytä tähän. Hänen käskettiin vain jatkamaan elämäänsä. Lopulta syy paljastui.

Marie McCreadie oli aiemmin kärsinyt keuhkoputkentulehduksesta ja tämän arveltiin olevan syynä puhekyvyttömyyteen, mutta toivuttuaan hän ei pystynyt sanomaan sanaakaan.

12 vuotta myöhemmin Marie oli alkanut yskimään ja verta valui hänen suustaan. Hänet vietiin sairaalaan ja siellä poistettiin hengitysteistä verinen möykky, joka paljastui kolmen sentin kolikoksi.

Kolikon poistamisen jälkeen Marie oli alkanut tekemään ääniä ja itkemään – aivan kuten kaikkien vuosien aikana, mutta nyt äänihuulet saivat liikkua vapaasti ja ääni kuului tavalliseen tapaan.

Mediassa arvuuteltiin kolikon sujahtaneen Marien suuhun jouluvanukkaan mukana, sillä vanhan perinteen mukaisesti raha toi onnea. Sairaus alkoi kuitenkin pääsiäisenä, joten todennäköisempi vaihtoehto oli rahan nieleminen juoman mukana, jolloin sitä ei voisi huomata niin helposti.

– Jos se olisi ollut kakussa tai muussa vastaavassa ruoassa, niin olisin huomannut sen puraistessa, kertoo Marie.

Tänä päivänä 48-vuotias Marie McCreadie on kahden tytön äiti ja hänellä on kolme lastenlasta.

– Jokaista onnetonta tapausta kohden on tapahtunut monta hyvää asiaa. Joten jossakin kohtaa tein asiat oikein, jatkaa Marie.

Lähde: Metro

Kuva: Pixabay