Internetin kätköistä löytyy useita hylättyjä nettisivustoja, joista vanhimmat ovat 1990-luvulta. Alle on listattu viisi vanhaa sivustoa, joiden joukossa on muun muassa itsemurhakultti ja ennustava pää.

1. Heaven’s Gaten nettisivusto

Heaven’s Gate oli kuuluisa itsemurhakultti, jonka jäsenet uskoivat muukalaisten avaruusaluksen odottavan heitä, kun he irtaantuvat fyysisistä kehoistaan. 39 kultin jäsensä teki itsemurhan juomalla cocktailin, joka sisälsi omenasosetta, vodkaa ja myrkkyä. Kultin synkästä historiasta huolimatta kaksi sen seuraajaa arkistoi nettisivuston, minkä kautta kiinnostuneet voivat yhä oppia esimerkiksi, ”kuinka edetä ihmisyyden yli”.

2. Active Worlds

Active Worlds on virtuaalimaailma, joka lanseerattiin vuonna 1995. Pelaajat voivat luoda omia talojaan ja mainostajat jopa ostivat tilaa virtuaalisilta valotauluilta. Yleensä verkkopelit sulkevat sivustonsa, kun pelaajat siirtyvät eteenpäin. Active Worlds on kuitenkin yhä olemassa.
Eräs utelias netin käyttäjä nimeltään Vinny striimasi matkansa hylätyn maailman halki ja kohtasi jotain sangen erikoista, nimittäin kummituksen. Kyseessä oli Hitomi Fujiko, automatisoitu hahmo, joka oli jäänyt peliin yksin vuosikausiksi. Se alkoi seurata Vinnyä kysellen omituisia kysymyksiä, kuten ”olenko todellinen?” ja ”oletko oikea ihminen?”

3. Cadaver, Inc.

Cadaver, Inc. oli nettisivusto, joka tarjosi apua murhapaikan siivoamiseen ja ruumiista eroon pääsemiseen. Sivusto ei ole ollut käytössä vuosikymmeneen, mutta sisältö on yhä nähtävillä, kiitos huijaussivuja arkistoivan nettisivuston. Huhujen mukaan Cadaver, Inc. oli saman nimisen bändin ylläpitämä huijaussivusto.

4. Mystical Smoking Head Of Bob

”Bobin mystinen savuava pää” oli ennustaja, jolle kuka tahansa saattoi tehdä kysymyksiä. Bob antoi sivustolla tyypillisesti hämäräperäisiä vastauksia saamiinsa kysymyksiin.

5. Zombo.Com

Zombo.com on tunnettu nörttien keskuudessa. Sivusto vie takaisin 1990-luvun nettisivujen estetiikkaan, ja aavemainen ääni toitaa loppumattomana luuppina: ”Tervetuloa ZomboComiin! Tämä on ZomboCom! Tervetuloa ZomboComiin! Tämä on ZomboCom, tervetuloa! Kyllä!”
Kertoman mukaan ääni hiljeni, kun nettisivuston kävijä klikkasi linkkejä joko tilatakseen uutiskirjeen tai ostaakseen t-paidan. Nykyään linkkejä ei enää ole, joten kävijä voi vain kuunnella loppumatonta ääntä.
Lähde: Candidslice
Kuva: Pixabay