Tällä viikolla toimittaja Maria Veitola kertoi omalla Instagram-tilillään joutuneensa verkkohäirinnän kohteeksi.

Veitolan mukaan hän on vastaanottanut lukuisia vihaviestejä sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hän kokee, että hänestä on puhuttu ikävään sävyyn tunnetussa suomalaisessa podcastissa.

– Vihapuhetta, maalittamista, vainoamista, mustamaalausta, uskottavuuden ja ammattitaidon kyseenalaistamista, panettelua, seksuaalista ahdistelua, fyysisellä ja seksuaalisella väkivallalla uhkailua, tappouhkauksia. 
Internet keskustelu- ja kommenttipalstoineen, sekä sosiaalinen media ovat lisänneet kohtaamani häirinnän määrää järkyttävästi, Veitola kirjoittaa Instagramissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt mediapersoona Aleksi Valavuori on ottanut julkisesti kantaa Veitolan kirjoitukseen. Valavuori sanoo olevansa pahoillaan Veitolan saamista vihaviesteistä. Samalla hän kuitenkin myös kritisoi Veitolan toimintaa avoimesti.

– Moikka Maria. Yritin kommentoida sinun Instagramiin, mutta jostain syystä kommenttini ei pääse läpi sinne. Minulla on sinulle pari kysymystä, Valavuori aloittaa Instagramin Stories-osuuteen julkaisemansa videopostauksensa.

– Toivon, että sinä näet tämän, koska en ihan ymmärrä toimintaasi, hän jatkaa.

Valavuori painottaa tuomitsevansa kaikenlaisen kiusaamisen ja uhkailun.

– Lähdetään nyt siitä ensinnäkin, että se, että olet saanut uhkailua, vihapostia sun muuta, niin se on todella väärin. Tuomitsen itse ne kaikki aina, ja teen niin myöskin jatkossa. Mutta sitä en ymmärrä Maria, että miten et samaan aikaan sitten tuomitse tiettyjen tahojen häiriköintiä ollenkaan.

– Tässä viikko, pari sitten jaoit sydämiä ja kutsuit soturiksi yhtä netin pahinta häirikköä, joka levittelee valheita, solvauksia, ties mitä törkeyksiä muista ihmisistä. Sinä puolustit häntä, Valavuori sanoo viitaten muutaman viikon takaiseen trans-keskusteluun.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuori ihmettelee, miksi Veitola ei nähnyt, että kyseisessä tilanteessa olisi tapahtunut minkäänlaista vääryyttä.

– Miksi et tuominnut hänen tai muiden kiusaamista? Onko niin, että tietyiltä tahoilta tuleva kiusaaminen on enemmän ok kuin muilta tahoilta tuleva? Valavuori kyselee.

– Entä ketkä muuten ovat nämä kaksi julkisuudesta tunnettua miestä, jotka ovat sinusta puhuneet paskaa jossain podcastissa? Etteivät kaikki julkisuudesta tunnetut miehet joudu tähän bussin alle.

Lue myös:

Aleksi Valavuori menetti mielipiteensä takia 30 000 euron kumppanuuden: ”En ole trans- ja homofoobikko”