Tunnettu urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori joutui hiljattain kohun keskiöön, kun hän suututti trans- ja feministiaktivistit lausunnoillaan transsukupuolisten urheilusta. Valavuori kertoi julkisuudessa ajatuksensa siitä, kuinka hänen mielestään transsukupuolisten ei pitäisi saada osallistua naisten urheilusarjoihin.

Tapauksen jälkeen Me Naiset -lehti nosti aihetta julkaisemalla Valavuoresta satiirikirjoituksen.

– Kiitos taas, Aleksi. Kun Aleksi Valavuori ”puolustaa naisten urheilua” (halventamalla transihmisiä ja samalla naisten urheilua), se on sama asia kuin… Valko-Venäjä lupaa diktaattorien kunniasanalla, ettei sinulle tapahdu mitään pahaa, Me Naisten tekstissä kirjoitetaan.

Me Naiset vertaa asiaa myös ”ö-luokan metallibändin basistiin”, joka ahdistelee naisia sekä ”suomalaiseen julkkismieheen”, joka ”lupaa vaieta julkisuudessa kokaiininkäytöstään loppuelämäkseen”.

Nyt Valavuori on ottanut kantaa Me Naisten julkaisuun omalla Instagram-tilillään. Valavuoren mielestä Me Naisten juttu on ala-arvoinen ja mauton.

– Me Naiset -toimitus näemmä vilisee naisurheilun asiantuntijoita ja tyttöjen urheilun puolestapuhujia, Valavuori kirjoittaa Instagramissa.

– Painettuun lehteen saa ilmeisesti kirjoittaa mitä tahansa valheita ja vihjailuja? Kuka tätä roskaa toimittaa ja millä vastuulla? mies kysyy.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuoren postaus on herättänyt runsaasti keskustelua miehen seuraajissa. Julkaisua ovat kommentoineet myös yrittäjäpariskunta Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen.

– Aakkosissa ensimmäisenä maalittamisen ja canselöinnin kulttuurissa on Aki ja Aleksi, sitten seuraavaksi Tulee Ben ja niin edelleen. On mennyt mahdottomaksi kiusaamisen kulttuuriksi median osalta. Nyt tämä nykymedia tuhoaa, kun pitäisi rakentaa. Voi taivas mitä touhuu, Aki kommentoi.

– Kyllä sairaaksi ja vinoksi voi mennä ajattelu ja asioiden kääntäminen päälaelleen… huh. Jos tämä ei täytä kunnianloukkaus-kriteerejä niin ihmettelen, komppaa Rita.

Lue myös:

Tosi-tv-tähti Ella Toivainen ottaa kantaa Aleksi Valavuoren käynnistämään transkohuun: ”Se on pieni vaiva, että otat selvää asioista”

Teemu Selänne osallistui Valavuoren ohjelmaan – kommentoi rajusti urheilun sukupuolijakoja: ”Uskokaa, ongelmia on tulossa!”