apina-sidottu1
Intian Mumbaissa asukkaiden ja kauppiaiden häiriönä riehunut makakiapina on otettu kiinni ja pidätetty kuin ihminen konsanaan.
Kuvissa näkyvä pidätetty makakiapina kuului kolmen tai neljän apinan ryhmään, joiden on valitettu varastelelleen ruokaa ja repineen myynnissä olleita tyynyjä yli puolen vuoden ajan.

Apinan otti kiinni ammattimainen apinanpyydystäjä sen jälkeen kun asukkaat ja kauppiaat olivat valittaneet useaan otteeseen aluetta terrorisoineesta apinalaumasta. Kuvissa näkyvä kiinni saatu apina sidottiin käsista ja jaloista ja laitettiin häkkiin, jossa se oli luonnollisesti hyvin tyytymätön. Hindustan Timesin mukaan Ihmiset antoivat pyydystäjälle suosionosoituksia, kun apina laitettiin ihmisten nähtäville. Häkissä ollut apina sihisi vihaisesti ja paljasti hampaansa ihmisille, jotka yrittivät silittää sitä.

apina-sidottu2

Apinoita arvostetaan suuresti Intiassa, mutta ne aiheuttavat yhteisöille vahinkoa tuhoamalla puutarhoja, toimistoja ja jopa talojen kattoja ruokaa etsiessään. Apinat ajoittain myös hyökkäävät raivokkaasti sellaisten ihmisten kimppuun, joilla on ruokaa. Apinoiden julkinen pidättäminen on kuitenkin hyvin harvinaista ja oheisten kuvien perusteella tämä on hyvin ymmärrettävää.

Viranomaisten mukaan pidätettyä apinaa pidetään häkissä kunnes se on hyvässä kunnossa, jonka jälkeen se vapautetaan maaseudulle Mumbain pohjoispuolelle.

apina-sidottu3

Lähde: Hindustan Times
Kuvat: Kunal Patil/HT Photo