Bruneinin sulttaani Haji Hassanal Bolkiah on ajanut maassaan läpi lain, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien seksistä tuomitaan kuolemanrangaistus, joka tapahtuu kivittämällä. Tähän asti homoseksuaalisuudesta on tuomittu vankilaan.

Samaan lakiin lisätään lähes yhtä raju rangaistus pettämisestä ja varastamisesta, sillä kyseisistä teoista tuomittujen ruumiinjäsenet leikataan irti.

Sharia-lain tulkinnan mukainen uusi laki astuu voimaan keskiviikkona ja se on järkyttänyt syvästi ihmisoikeusjärjestöjä sekä kansainvälisiä supertähtiä, kuten George Clooney (kuvassa) ja Elton John.

Kaksikko pyytää ihmisiä boikotoimaan Bruneinin miljardöörisulttaanin omistamaa kansainvälistä Dorchester Collection -hotelliketjua, jonka jokaisen hotellin Clooney listasi Deadlinessa julkaistussa kirjoituksessaan. Dorchester Collection -ketjun hotelleja sijaitsee mm. Los Angelesissa, Lontoossa, Pariisissa, Roomassa ja Milanossa.

Bruneissa on hieman yli 400 000 asukasta, mutta mittavien öljyvarantojen ansiosta Forbes listasi sen tänä vuonna maailman viidenneksi rikkaimmaksi maaksi.

Lähde: Deadline

Kuva: Wikimedia Commons / Nicolas Genin