Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on tuonut julki jo vuosien ajan, että hän ei usko ilmastonmuutokseen, eli maapallon ilmaston lämpenemiseen.

Tänä vuonna Trump osittain myönsi jotain muutosta olleen ilmastossa, mutta kielsi sen olevan ihmisten aiheuttamaa.

Nyt Trump jatkoi kuitenkin Twitterissä entisellä linjallaan ja sai ihmiset raivon partaalle.

Trump kommentoi Yhdysvalloissa rajusti kylmenevää säätä ennustavia arvioita seuraavasti:

– Brutaali ja pitkittyvä kylmyys voi murskata KAIKKI ENNÄTYKSET – Mitä ihmettä tapahtui ilmastonmuutokselle? (Global Warming = ilmaston lämpeneminen)

Trumpin twiittiin reagoineet ihmiset eivät olleet uskoa silmiään. Kommenteissa hänet teilattiin mm. ”idiootiksi” ja ”alakoululaiseksi”.

Useat kommentoijat, mm. Hollywood-tähti Mia Farrow muistuttavat, että maailman keskilämpötila on mittausten perusteella noussut teollistumisen alun jälkeen n. 1,2 astetta ja että lämpöennätykset rikkoutuivat kolmena viime vuonna.

Vielä suurempaa hämmästystä ihmisissä on aiheuttanut se, että monien mielestä Trump on sekoittanut termeinä ilmaston ja sään. Asiasta Trumpille huomautti mm. teinityttö Astha Sarmah.

– Olen 54 vuotta nuorempi kuin sinä. Valmistuin juuri lukiosta keskiverto-arvosanoin. Mutta jopa minä voin kertoa sinulle, että SÄÄ EI OLE SAMA KUIN ILMASTO. Jos haluat apua asian ymmärtämiseen, voin lainata sinulle tietosanakirjaa, joka minulla oli toisella luokalla. Siinä on kuvia ja kaikkea, Sarmah näpäytti.

Alla Trumpin twiitti, jota klikkaamalla saa näkyviin sen saaman kommenttien, giffien ja meemien tulvan.

Maanantaina ympäri maailmaa levisivät Trumpin kommentit suomalaisten metsien haravoimisesta Kalifornian metsäpalojen yhteydessä.

Ylin kuva: Wikimedia Commons