Saamelainen toimittaja ja somevaikuttaja Miisa Nuorgam paljasti Twitterissä joutuneensa ahdistelun kohteeksi työskennellessään nuorempana koomikko Sami Hedbergin kiertueella.

TAUSTAA: Toimittaja Miisa Nuorgam syyttää koomikko Zaania ja Sami Hedbergiä ahdistelusta: ”Siellä oli muutenkin hommat sekavia”

Nuorgam syyttää ahdistelusta Hedbergin kiertueella mukana ollutta koomikko Zaania, joka on oikealta nimeltään Jean-Eric Chaument. Syytökset eivät jääneet ainoastaan Zaaniin, sillä Nuorgam syytti myös Hedbergiä sopimattomasta käytöksestä.

– Tän jälkeen keikkapaikan yökerhon baaritiskillä itse kiertueen koomikko jutteli kaverinsa kanssa, kun yhtäkkiä tarttui mua päästä kiinni ja suuteli, kun odotin omaa tilaustani, Nuorgam muistelee Twitterissä ja kertoo lopettaneensa työt kiertueella tapahtuneen jälkeen.

Sami ja Zaani kielsivät kaikki syytökset.

Viestit osoittavat valehtelun

Nyt tapaukseen ottaa kantaa tosi-tv-tähti ja kampaamoalan yrittäjä Iida Ketola.

– Käytin aamuni lukemalla Sami Hedberg, Zaani ja Miisa Nuorgam -keissiä. Ei ehkä maailman paras päivän avaus, vaikka hyvä että puhutaan, niin tuo uhrin syyllistämisen määrä on jotain uhan uskomatonta, Iida aloittaa ja jatkaa:

– Sami Hedberg tietysti vastuullisena aikuisena kiistää kaiken ja pitää tapausta outona. Swaippaamalla pääset Miisan Twitteriin, jossa kuvakaappauksia keskustelusta, joka osoittaa, että Sami valehtelee, ettei kukaan tiimistä olisi tiennyt Miisan jättäytyneen duunista mm. Samin väkisinsuutelun vuoksi.

Iida ottaa kantaa myös Zaaniin kohdistuneisiin syytöksiin.

– Ja Zaani ei muista kourineensa esittelyn yhteydessä alapäästä, mutta perustelee sitä että odotti Miisaa takahuoneessa alasti sillä, että on keikoillaankin aina alasti, tehnyt Instagramiin sisältöä alasti ja kaikki voi todistaa, että hän on aina alasti. Joo, aivan! Sithän se varmaan on ihan ookoo ahdistella seksuaalisesti, jo se vaan kuuluu kyseisen ihmisen toimintatapoihin. Ja on eri asia olla vaikka just keikalla alasti yleisön edessä, kun ahdistella alastomalla vartalollaan yhtä ihmistä suljetussa tilassa, Iida kirjoittaa.