Linnanmäen kauhuteematapahtuma iik!week järjestetään huvipuistossa keskiviikosta sunnuntaihin 7.-22.9.2019. Kauhun ystäviä hemmotellaan tapahtuman aikana kauhutwistatuilla kohteilla. Myös perheen pienimmille on luvassa oma jännitysalueensa. Kauhuteematapahtuman aikana on mahdollista kokea myös öinen huvipuisto, sillä Linnanmäki on kolmena lauantaina avoinna klo 24 saakka.

Syksyn tullen Linnanmäellä nähdään kaksi elämyksellistä teemaviikkoa – iik!week syyskuussa ja Valokarnevaali lokakuussa. Kauhuteematapahtuman aikana Linnanmäelle rakentuu erilaisia kauhukohteita ja monet laitteet saavat kauhutwistin ylleen.

Hyytäviä kauhukohteita ja kauhutwistattuja laite-elämyksiä

Laboratorio ja Zombi-tunneli ovat erikoiskohteita, jotka rakennetaan varta vasten iik!weekiä varten. Vesitorniin rakennettava Laboratorio hirvittää kovahermoisimpiakin kauhun ystäviä. Asiakkaat pääsevät kokemaan, miltä epäonnistuneiden ihmiskokeiden jälkeinen laboratorio tuntuu. Ohjelmalava Estradin läheisyyteen nousee Zombi-tunneli, jossa pelottavat hahmot vaanivat sisään rohkenevia asiakkaita.

Omaa pelkokerrointaan voi testata myös kauhutwistatulla alueella ja laitteilla. Taikasirkus muuntuu klovnien valtaamaksi Kauhusirkukseksi ja Kammokujan käytävillä voi nähdä kuolleita henkiä. Tavallisesti hassuilla peileillään huvittava Naurupolku muuttuu karmivaksi Kauhupoluksi. Kauhualue sekä karmeimmat kohteet ovat suositeltuja yli 13-vuotiaille huvittelijoille.

HUHUU – jännitystä myös perheen pienimmille!

Myös perheen pienimmille on luvassa omaa jännitystään. Vesitornin ympärillä sijaitsevalla Minimäellä on kiinnostavaa ohjelmaa, kuten Hämähäkkilabyrintti ja minikummitusten kylä. Luvassa on myös lastenteatteriesitys pelosta ja Haamuhattarakoulussa lapsia viihdyttää hattaran lisäksi ystävällinen kummitus. Pienet huvittelijat voivat käydä hakemassa myös kasvomaalaukset pääportin tuntumasta maksutta keskiviikosta perjantaihin.

– Olemme kehittäneet iik!week tapahtumaa asiakkaiden palautteita kuunnellen. Joka vuosi meiltä pyydetään vielä pelottavampaa tapahtumaa ja tänä vuonna teemana onkin ”kauheampana kuin koskaan”. Toisaalta haluamme tarjota kaikenikäisille hauskaa tekemistä syyskuussa ja siksi esittelemme tänä vuonna jännittävän alueen perheen pienemmille, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Kauhua keskiyöhön, karmiva asukilpailu ja Zombi-disco!

iik!week tuo tullessaan myös karmivan elämyksellisiä tapahtumia. Perjantaina 13.9. Linnanmäen ohjelmalava Estradilla järjestetään Kauhuasukilpailu, jossa yli 16-vuotiaat osallistujat saavat esitellä karmivimmat asukokonaisuutensa. Lauantaisin puisto on iik!weekin aikana avoinna klo 24 saakka, jolloin järjestetään myös Zombi-disco. Myös terassiravintola Keitaalla nähdään perjantaisin ja lauantaisin keikkoja, joihin saapuvat soittamaan mm. Veeti Kallio, Timo Kotipelto ja Neumann.

Hirmuisia herkkuja

Kauhuteemaviikko innostaa myös herkkuhupimestarit loihtimaan hirvittävän hyviä naposteltavia. Kauhunnälkäiset voivat maistella esimerkiksi Horror-hodaria, Pääkallo-Överipirtelöä sekä Haamuhattaraa. Uutuutena Caruzello-ravintolassa järjestetään perjantaisin ja lauantaisin Haunted Dinner, jossa yli 13 vuotiaat pääsevät aterioimaan runsaan kauhuteemoitetun buffetin ääreen elävien kauhuhahmojen ympäröimänä.

STT

Kuvat: Linnanmäki