Pitkän linjan poliitikko Ilkka Kanerva on kuollut 74-vuotiaana. Kokoomuksessa vaikuttanut kansanedustaja ja entinen ministeri menehtyi vakavaan sairauteen.

Suru-uutisesta kerrottiin ensimmäisenä kokoomuksen tiedotteessa.

Kanerva aloitti kansanedustajana vuonna 1975, ja hän on kansanedustajapäivinä laskettuna pisimpään eduskunnassa ollut edustaja. Kanerva toimi liikenneministerinä 1990–1991, työministerinä 1991–1995 ja ulkoministerinä 2007–2008.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajana vielä helmikuussa toiminut Kanerva ilmoitti maaliskuun lopussa jääneensä eduskunnasta sairauslomalle. Keskiviikkona Kanerva jakoi Twitterissä lisätietoa sairauslomastaan ja kommentoi samalla myös Suomen turvallisuuspolitiikkaa.

– Sairauslomani jatkuu toistaiseksi. Seuraan tästä huolimatta ulkopoliittisen tilanteemme kehitystä tarkkaan. Tänään julkaistu selonteko on tärkeä askel Suomen turvallisuuspoliittisten ratkaisujen kannalta. Eduskunnalla edessään historiallisen tärkeitä päätöksiä, Kanerva kirjoitti Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Eduskunnan lisäksi Kanerva vaikutti vuosikymmenten ajan myös Turun kaupunginvaltuustossa. Hän toimi myös Suomen olympiakomitean varapuheenjohtajana 1993–2008 ja Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana 1991–2005. Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa Kanerva istui 2003–2011.

Kanervaa jää muistamaan iso liuta suomalaisia poliitikkoja ja merkkihenkilöitä. Presidentti Sauli Niinistö julkaisi myöhään torstaiyönä koskettavan kirjoituksen, jossa jää kaipaamaan kollegaansa.

– Syvän vakuuttava ääni ja ajatus on hiljennyt, Ilkka Kanerva on poissa. Viimeiseen asti hän oli mukana, isänmaamme asialla. Kiitos Sinulle, Ike, Niinistö muotoilee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Ministeri Antti Kurvinen eroaa: ”Elämässä kaikki ei aina mene niin kuin on uskonut ja toivonut”

Uutuuskirja paljastaa Jari Sillanpään kiusalliset addiktiot – huolestuttavat merkit näkyivät jo varhain: ”Yksityiselämän ratkaisut romuttivat uran”