Ilta-Sanomat uutisoi, että lukuisat kuntosaliketjut ympäri Suomea ovat jatkaneet toimintaansa täysin normaalisti koronaviruspandemian rajoitustoimenpiteistä huolimatta, koska kuntosaleja ei ole erikseen määrätty suljettaviksi.

Jotkut suurista ketjuista kuten Elixia ja Forever, ovat sulkeneet ovensa, mutta monet muut suurketjut kuten EasyFit, LadyLine, Fitness24/7 sekä yksittäiset suuret keskittymät kuten Espoon Tapiolassa sijaitseva monitoimikeskus Esport Center, ovat jatkaneet normaaliin malliin.

On jo yleisessä tiedossa, että koronavirus leviää ilmateitse, mutta silti Esport-liikuntakeskuksen ovessa olevassa kyltissä vain kehotetaan asiakkaita pitämään huolta käsihygieniastaan.

IS julkaisi kuvan kyltistä, jossa lukee seuraavaa: ”Olet lämpimästi tervetullut meille, mutta pöpöt eivät. Huolehdithan siis hyvästä käsihygieniasta ennen ja jälkeen treenisi, kiitos!”

Kunnalliset liikuntapalvelut määrättiin suljettaviksi lähes kolme viikkoa sitten ja nyt aletaan saada kiinni myös loppuja ravintoloita, mutta yksityisille liikuntapaikoille ei ole vieläkään määrätty mitään kieltoja, pelkästään kehotuksia.

– Kaikki on normaalisti käytössä. Ryhmäliikunnat ja muut. Rauhallisempaa on nyt ollut, mutta kävijöitä riittää, Esport Centerin asiakaspalvelusta kerrottiin puhelimessa IS:lle.

IS haastatteli Esportiin menossa olevia miespuolisia kuntoilijoita, joita koronapandemia ei huolettanut, koska he ovat omien sanojensa mukaan hyvässä kunnossa.

Esport Centerissä toimittajaa ei päästetty käymään edes kuntosalin ovella eikä kuntosalin esimiestä saanut nähdä eikä haastatella.

IS:n mukaan Espoon Olarissa sijaitsevalla Fitness24/7-ketjun salilla oli maanantaina alkuillasta samanlainen tunnelma kuin minä tahansa muunakin maanantaina. Pienehköissä tiloissa puhkui yhtä aikaa parisenkymmentä ihmistä, joista vain parilla kolmella oli kädessään salihanskat. Myöskään täällä toimittaja ei päässyt haastattelemaan esimiestä.

Fitness24/7-ketjun kuntosalit ovat auki ympäri vuorokauden ja vastaanoton aukioloaikojen ulkopuolella sisään kuljetaan sormenjälkitunnistimella, joka ei toimi hanskojen läpi. Jos lukija ei tunnista sormenjälkeä, käyttäjää ohjeistetaan esimerkiksi hönkäisemään sormeen ja yrittämään uudelleen.

Kuntosaleja pidetään edelleen auki, koska kyse on ravintoloiden tavoin elinkeinosta ja yksityisten salien ja saliketjujen sulkemista ei ole erikseen määrätty.

Kuntosaliyrittäjät kertoivat IS:lle odottavansa valtiolta selkeitä ohjeita ja tietoa tukipaketeista siinä tapauksessa, että he sulkisivat salinsa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuvituskuva: Pixabay