Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma ja se järjestetään 27.6–3.7. Helsinki Priden tavoitteena on edistää sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on tämän vuoden tapahtuman suojelija. Tapahtuman teemana on ”Kohtaamisia” ja sillä halutaan tuoda esille Helsinki Pride-tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisten mahdollistamista ja sitä kautta yhteisöllisyyden tukemista.

– Tasavertaisesti kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on ihmisyyden ytimessä, ja yhdistää meitä kaikkia yksilöllisistä ominaisuuksistamme riippumatta. Helsinki Pride rakentaa osaltaan maailmaa, jossa ihmisoikeuksien puolesta työskennellään niin kauan kuin epätasa-arvoa esiintyy, ja jossa jokaisella on täysi vapaus ilmaista itseään ja toteuttaa omaa persoonaansa, Haukio sanoo tiedotteessa.

– Jenni Haukion vahva sitoutuminen yhtäläisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen on asia, josta me voimme olla ylpeitä, ja ylpeys muuttaa meidän mielestämme maailmaa joka päivä, toteaa Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Panu Mäenpää tiedotteessa.

Kuukauden mittainen tapahtumakokonaisuus alkaa 1.6.2022, jonka aikana on yli 100 ohjelmanumeroa sisältäen keskustelutilaisuuksia, työpajoja, vertaistukitapaamisia ja näyttelyitä. Tapahtuma huipentuma, Pride-kulkue ja puistopiknik, järjestetään 2.7.2022.  

Lue lisää:

Jenni Haukio paljasti iloisen perheuutisen – kuva kerää onnitteluja!

Jenni Haukio ilmoitti yllättävän päätöksen: ”Kohti uutta”