Niinpä, tämä on kerrassaan uskomatonta. Eipä olisi voinut moni mattimeikäläinen vuonna 2010 arvata, että sijoittamalla vasta perustettuun digivaluuttaan 100 dollaria, hänen omaisuutensa olisi nyt uskomattomat 72,9 miljoonaa dollaria!
Vuonna 2009 perustettua bitcoinia ei enää käytetä ainoastaan pimeän netin hämäperäiseen kaupankäyntiin, vaan sillä voi ostaa tuotteita ja palveluita samalla tavalla kuin valtioiden virallisilla valuutoilla. Itse asiassa bitcoin on tällä hetkellä amerikkalaisen CNBC:n mukaan yksi maailman vakaimmista valuutoista.
Maanantaina tuli kuluneeksi päivälleen seitsemän vuotta siitä, kun ohjelmoija Laszlo Hanyecz teki maailman ensimmäisen digivaluuttaostoksen maksamalla 10 000 bitcoinia kahdesta pizzasta. Tuolloin yhden bitcoinin arvo oli 0,003 centtiä. Bitcoinin kehitys on ollut häikäisevää, sillä maanantaina 22.5.2017 yksi bitcoin oli peräti 2 185,89 dollarin arvoinen. Jos siis olisit tehnyt vuonna 2010 sadan dollarin sijoituksen bitcoiniin, sijoituksesi olisi muuttunut vain seitsemässä vuodessa 72,9 miljoonaksi dollariksi.
Bitcoinin arvon nousu sai hiljattain suurta apua Japanista, jossa kaupat saivat lakimuutoksen ansiosta luvan alkaa ottaa vastaan maksuja myös bitcoineilla. Vain digitaalisesti olemassa oleva bitcoin määriteltiin täten luotettavaksi viralliseksi valuutaksi, mikä oli merkittävä muutos maailman rahamarkkinoilla.
Lähde: CNBC