Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna useammalle päivälle aaton osuttua maanantaille.

Liikennettä ennustetaan olevan runsaasti varsinkin perjantaina klo 13.00-19.00 välisenä aikana. Lauantaina liikenne on vilkasta heti aamusta lähtien jatkuen myöhään iltaan. Ainakin etelässä on varauduttava huonoon ajokeliin.

Perjantaina ja lauantaina sekä tapaninpäivänä teillä vilkkainta

Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna usealle päivälle. Pääkaupunki-seudulta pohjoiseen valtatien 4 ja 5 suuntaan vilkkain päivä on lauantai 22.12.2018 ja muilla teillä perjantai 21.12.2018.

– Joululiikenne on sekä meno- että paluupäivinä jonoutunutta ja nopeudet saattavat paikoin laskea jonkin verran esimerkiksi Helsingistä pois johtavilla teillä. Juhannusruuhkia ei kuitenkaan ole luvassa, ennustaa Helsingin tieliikennekeskuksen päällikkö Mika Jaatinen.

– Näin talvella keli ja mahdolliset onnettomuudet vaikuttavat merkittävästi kuitenkin liikennetilanteeseen, Jaatinen jatkaa.

Perjantaina liikenteen huippu ajoittuu iltapäivään ja iltaan, kello 13.00 ja 19.00 välille. Lauantaina liikennemäärät lähtevät kasvamaan jo aamusta ja jatkuu vilkkaana aina iltaan asti. Liikenne on huipussaan klo 9.00-17.00 välillä. Aatonaattoa liikennettä on jo selkeästi vähemmän.

– Tänä vuonna hiljennytään joulun viettoon useammaksi päiväksi ja joulun välipäivät huilataan, joten liikenteeseen ei myöskään lähdetä samaan aikaan. Tästä johtuen paluuliikenteessä on todennäköisesti rauhallisempaa, mutta tapaninpäivänä paluuliikennettä on eniten, arvioi Jaatinen.

Joulun paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, mutta eniten liikennettä on tapaninpäivänä eli keskiviikkona 26.12.2018. Liikenteen määrä lähtee kasvuun aamupäivällä ja pysyy vilkkaana iltaan asti. Huippu ajoittuu kello 12.00 ja 19.00 välille. Paluuliikenteen vilkkaimmat tiet ovat perinteisesti valtatiet 3 ja 4 Helsinkiin päin. Torstaiaamuna 27.12.2018 liikennemäärissä näkyy työmatkaliikenteen vaikutus.

Kuva: Pixabay