Joulupukin pitäisi olla ystävällinen hahmo, joka antaa lahjoja niin lapsille kuin aikuisillekin.
Oikein huonolla tuurilla tilausjoulupukiksi voi kuitenkin joskus tulla #Metoo-kampanjan mukainen pukki, joka on kaukana kiltistä, kuten Huippukivan suuri jouluseksitutkimus osoittaa.
Huippukiva.fi-seksivälinekauppa teetti tutkimuksen, jossa kysyttiin, onko roolia joulupukkina käytetty joskus väärin ja käyttäydytty jopa epäsopivasti ahdistellen. Tutkimuksessa selvisi myös, millaisia seksivälineitä lahjaksi toivotaan sekä mitä suomalaiset odottavat jouluseksiltä.
”Onko joulupukki ahdistellut sinua, miten?” -kysymykseen saaduista vastauksista vain pieni prosenttimäärä oli kokenut suoranaista ahdistelua, mutta selkeästi muutama ”pukki” oli käyttänyt rooliaan vääriin tarkoituksiin.

Muutama esille tullut esimerkki:

”Olin erään IT-firman joulubileissä helsinkiläishotellin saunasviitissä ja paikalla oli joulupukki jakelemassa karkkia. Yhdessä vaiheessa iltaa pukki tuli juttelemaan ja flirttailin hänelle takaisin. Sitten hän muutaman drinkin juotuaan ehdotti täysin yllättäen, että lähdetäänkö saunan puolelle, niin pesen sun tuhman pyllyn!”
”Suuressa tavaratalossa pukki istui tapaamassa lapsia ja kun näki minut, isorintaisen blondin, niin sanoi lasten kuullen: Otapas tyttö piparia, sitähän tässä tekis itekin mieli noin kauniilta tytöltä…”
”Olin kuokkimassa poliisien pikkujouluissa Etelä-Suomessa kymmenisen vuotta sitten ja siellä oli sellainen joulupukki, että suusta tuli vain seksijuttuja. Pukki kaappasi syliinsä, kouri takapuolta ja ehdotteli pukin homman varjollaan nopeita suuseksihommeleita vessan puolella.”

Yli puolet vastaajista aikoo hankkia joko itselleen tai lahjaksi toiselle seksivälineen

Suosituimmiksi seksivälineiksi jouluna nousivat dildot ja vibraattorit. Yli 76 % vastaajista aikoo tai harkitsee niiden hankkimista lahjaksi. Piiskat ja sidontavälineet kirivät toiselle ja masturbaattorit kolmannelle sijalle.
Tutkimuksen mukaan valtaosa, reilut 82 % kokee olevansa niin sanotusti anteliaampi joulun pyhinä seksin suhteen. Kieltäytyäkin voi ainakin lähes 40 % mukaan. Myös ”tuhmana olo” vuoden aikana noteerataan joulunpyhinä – 54 % kokee sillä olevan selkeä vaikutus.
Jouluna tunnetusti syödään runsain mitoin, silti melkein 15 % on valmis seksin rientoihin heti tuhdin jouluruokailun jälkeen.
Sauna muodostuu lemmenleikkeihin otolliseksi paikaksi lähes puolen mukaan. On kuitenkin paikkoja mitkä koetaan epäsopiviksi, näistä eniten mainintoja saa kirkko. Muita mielenkiintoisia: joulurauhan julistus, ruokapöydässä ja hautausmaa.
Reilut puolet vastaajista kokevat sukulaisvierailut ja kyläilyt ”ongelmallisiksi”, ne hankaloittavat seksin harrastamista.
Roolileikit ”pukkina ja muorina” herättävät innostusta reilussa 12 % kyselyyn vastanneesta.
Yleisesti ottaen seksi joulunaikaan on kiireettömämpää rennompaa ja siitä nauttiminen halutaan maksimoida.
Huippukivan asiakkailleen teettämään kyselyyn osallistui 416 täysi-ikäistä vastaajaa. Heistä miehiä oli 210 ja naisia 200, loput edustavat muu-sukupuolta. Tutkimus toteutettiin sähköpostitse joulukuun aikana.
Seksologi ja seksuaaliterapeutti Satu Söderström kommentoi tutkimuksen tuloksia:
”Suomalainen joulu tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia sanoittaa seksistisiä ajatuksia kaksimielisin termein ja meistä jokainen on varmasti niihin joulun alla jossakin muodossa törmännyt, jo itse pukki sanalla on kaksi täysin eri asiaa tarkoittavaa merkitystä. En tiedä olenko yhtenäkään jouluna ollut kuulematta kaksimielisiä ilmaisuja? Pipari, torttu, kova paketti, pukki? Mutta onneksi vasta aikuisena alamme ymmärtämään mitä kaikkea näilläkin sanoilla voidaan tarkoittaa.
Monet perheet tilaavat lastensa iloksi joulupukin ja silti vain harva tietää pukin seksuaalisesta suuntautuneisuudesta yhtään mitään. Pedofiliasta kiinnostuneella henkilöllä on joulunpyhinä monia mahdollisuuksia toteuttaa suuntautuneisuuttaan huomaamatta ja salassa. Aikuisten vastuulle jää se, että pystymme turvaamaan lastemme turvallisen kasvun ja kehityksen myös joulunpyhien alla.
Jouluna alkoholinkäyttö on runsaampaa. Seksin kannalta lasillinen viiniä, glögiä tai samppanjaa toimii vielä nautinnon kohottajana, mutta runsas alkoholinkäyttö toimii päinvastoin, eli mikäli aiot nauttia joulunpyhinä hyvästä seksistä, on hyvä varata muita juomia, kuin alkoholia sisältäviä tuotteita. Liiallinen alkoholinkäyttö ja esimerkiksi sammuminen väärään paikkaan, tuovat seksuaalisen väärinkäytön mahdollisuuden myös tuttuun ja turvalliseen ympäristöön.”
(Kuvituskuvan joulupukki ei liity juttuun, kuva: Pixabay)