Kandaa ja Norjaa pidetään yleensä erittäin ystävällisinä maina, mutta nyt nämä kaksi maata ovat kuitenkin ajautuneet ”sotaan”.

Kanadassa ja Norjassa nimittäin kisataan siitä, kumman hirvipatsas on isompi. Norjalainen Dagbladet jopa järjesti Facebook-sivullaan aiheesta suosioäänestyksen, jonka Kanada voitti prosentein 60-40. Äänestyksessä annettiin 26 000 ääntä.

Patsaskiista alkoi sen jälkeen, kun kolme vuosikymmentä maailman suurimman hirvipatsaan titteliä kantanut kanadalainen 9,8 metriä korkea Mac the Moose -patsas sai norjalaisen kilpailijan.

Mac the Moose. Kuva: wikimedia Commons

Vuonna 2015 Norja pystytti ruostumattomasta teräksestä valmistetun Storelgen-patsaansa, jonka korkeus on 10,3 metriä. Patsaan päämääränä oli päihittää Mac the Moosen korkeus ennätyskirjoissa.

Storelgen. Kuva: Pinterest

Nyt kahden kanadalaisen koomikon aloitteesta innostunut Moose Jawn kaupunki on ilmoittanut korottavansa patsaansa korkeutta tehdäkseen siitä jälleen suurimman.

Norjalaisen Stor-Elvdalin kaupunki puolestaan vastasi ”hyökkäykseen” tekevänsä saman omalle patsaalleen. Norjalaiset sanovat tarvittaessa kasvattavansa patsaan jalkojen tai sarvien pituutta. Taiteilijan suostumuksella norjalaiset sanovat voivansa tuplata hirvipatsaansa korkeuden 20 metriin.

Kanadassa jo kerätään rahaa patsaan suurentamiseen. Tähän mennessä hankkeen saamissa korotusideoissa on ehdotettu, että hirven sarvia voisi pidentää tai sille voisi laittaa kypärän päähän.

Lähde: 9Gag

Kuva Norjan lipusta: Wikimedia Commons