Helsinkiläispoliitikko ja miljonääri Petrus Pennanen on saanut kumppaninsa Roosa Sandelinin kanssa syytteen huumausainerikoksesta. Kaksikkoa kuullaan asiasta lähiaikoina käräjäoikeudessa.

Pennasen rikossyyte on keräänyt laajasti huomiota mediassa. Muun muassa Helsingin Sanomat julkaisi keskiviikkona (15.6.) artikkelin, jossa tiedottaa asiasta.

Pennanen itse on ollut julkisuudessa varsin hiljainen asiasta. Eilen hän kuitenkin kommentoi aihetta Helsingin Sanomien artikkelin kommenttiosiossa. Pennanen julkaisi kommenttinsa myös oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

Kommentti on kirjoitettu vastauksena erään toisen kommentoijan tekstiin.

– Miksi mulla on semmoinen fiilis, että kyseinen rikos liittyy kannabikseen? Siihen päihteeseen, mikä edelleen pitäisi laillistaa ja täten saada sääntelyn ja verotuksen alaiseksi + poistaa se diileri huumeineen pois kuviosta, Jari-nimimerkillä kirjoittava henkilö muotoilee.

– Kyllä, kannabikseen liittyy! vahvistaa Pennanen omassa kommentissaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pennanen kertoo kannattaneensa kannabiksen laillistamista ”yli kolme vuosikymmentä”.

– On erityisen tärkeää, että kyse ei ole vain käytön dekriminalisoinnista – rahahanat pitäisi sulkea myös järjestäytyneeltä rikollisuudelta, mies lataa.

Pennanen on myös aiemmin tuonut julkisuuteen esille mielipiteitään koskien huumausainepolitiikkaa. Hänen mielestään huumeisiin liittyvän politiikan tulisi olla aiempaa avoimempaa. Nykyistä Suomen mallia Pennanen pitää epäonnistuneena.

Lue myös:

Seiska: Petrus Pennanen ja Roosa-rakas joutuvat oikeuden eteen – kohuparia syytetään huumausainerikoksesta

Petrus Pennasen Roosa-rakas rikkoi mustelmapäivityksensä jälkeisen somehiljaisuuden – vastaanotti asiattomia viestejä: ”Miten joku kehtaa?”