Maailma ei varmasti ole enää koskaan entisensä, vaikka koronavirus saataisiin kuriin. Siksi tämä idea robottien käytöstä voisi olla ihan pysyvä tapa. Tutkijoiden mukaan robotteja voitaisiin käyttää apuna monissa eri hotelli- ja ravintola-alaan liittyvissä tehtävissä. Niistä olisi paljon apua koronakriisistä selviämisessä, koska hotellit ja ravintolat voisivat avata ovensa robottien avulla nopeammin ja turvallisemmin.

Robotit auttaisivat turvavälien pitämisessä, koska asiakkaat voisivat henkilökunnan sijaan saada palvelua suoraan roboteilta, jotka eivät levitä koronaa eivätkä mitään muitakaan tartuntatauteja. Tätä on jo testattu monella eri tavalla. Robotit ovat toimineet jo ennen korona-aikaa tarjoilijoina, ja niitä voitaisiin käyttää myös monissa muissa tehtävissä kuten siivoamisessa, tavaroiden toimittamisessa huoneisiin, asiakkaiden vastaanottamisessa hotellien aulassa tai vaikka oluen laskemisessa tuoppiin.

Näitä ideoita pitää vielä hioa, ja on vielä paljon erilaisia haasteita, jotka pitää ratkaista ennen kuin robotit oikeasti voisivat korvata henkilökuntaa. Ne liittyvät esimerkiksi korkeisiin kustannuksiin, osaamiseen sekä muutoksiin hotellien organisaatiorakenteessa ja kulttuurissa.

Jos tämä idea toimii, ehkä me näemme robotteja myös täällä Suomessa käydessämme esimerkiksi hotelleissa ja ravintoloissa, jotka ovat joutuneet pitämään ovensa suljettuina koronakriisin aikana.

Humanoidirobotti Pepper on sijoitettu tokiolaisen hotellin aulaan.

Macco Robotics foodtech yhtiön robotti tarjoilee olutta La Gitana Loca -baarissa Sevillassa.

Robotti Pepper seisoo välillä hotellin edessä kasvomaski päällään.

Robottitarjoilijoita on käytetty jo monissa ravintoloissa ympäri maailman.

Lähde ja kuvat: Metro.co.uk