Jonne Niskanen julkaisi Facebookin Puskaradio Helsinki -ryhmässä yököttäviä kuvia Rautatientorin yleisövessasta.
– Kivan näköisiä nämä julkiset vessat Rautatientorilla, eikö näille pirinisteille voi mitään tehdä. Ihan täynnä neuloja ja neulapapereita…, Niskanen kirjoitti kuvien yhteyteen.
Kuvat nostattivat todellisen kommenttien vyöryn, jossa pureuduttiin Helsingin julkisia käymälöitä piinaavaan ongelmaan. Vessat ovat täynnä käytettyjä huumeruiskuja ja niiden suojapapereita. Vessojen lattiat, lavuaarit ja pöytätasot tulvivat ruiskuja, vaikka niille on oma keräysastia. Kommenteista sanottiin, että kyseiset roskakorit ovat ”aina täynnä”.
– Siivoojille ja muille asiakkaille, ikävä paikka mennä. Siksi en itse menekään, kommentoitiin Rautatientorin yleisövessaa.
Helsingin kaupungin kaupunkitekniikan yksikön projektipäällikkö Ari-Pekka Muilu kertoi MTV:lle, että kaupunki siivoaa vessoja kahdesta kolmeen kertaa päivässä ja että kaupungin ylläpitämistä, tummanvihreistä yleisövessoista tulee ajoittain valituksia liittyen huumeneuloihin.
– On valitettu, kun piikkejä jätetään pöydille, lattioille tai lavuaariin, Muilu sanoo.
Helsingissä on keväällä alettu selvitellä mahdollisuutta järjestää valvottuja huoneita, joissa huumeiden käyttäjät voisivat piikittää turvallisessa ympäristössä.
Vihreiden kaupunginvaltuutettu Kati Juva kertoi MTV:lle, että sysäys suunniltelmalle heräsi tilanteesta, kun Helsingin Malmilla sijaitseva Kelan toimisto joutui sulkemaan yleisövessansa huumeiden käyttäjien takia. Käyttöhuoneiden toteutumiseen on kuitenkin vielä pitkä matka.
Alla Jonne Niskasen julkaisemat kuvottavat kuvat Rautatientorin yleisövessasta.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1923085071105817&set=pcb.2292204047460970&type=3&theater&ifg=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1923085124439145&set=pcb.2292204047460970&type=3&theater&ifg=1
Lähteet: Puskaradio Helsinki, MTV
Kuva Helsingin Rautatieasemasta: Wikimedia Commons