Suosittu vesipuisto ei katsonut enää hyvällä, kun naisten käyttämät peppubikinit paljastivat liikaa. Tästä syntyi vilkas keskustelu.

Perthissä sijaitseva vesipuisto on leimattu seksistiseksi, kun se kielsi ihmisiä käyttämästä liian niukasti suojaavia bikineitä. Puisto jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa se havainnollisti asiaa tarkemmin. Juttu jatkuu alla olevan kuvan jälkeen.

– Olemme perheystävällinen puisto, joten valitkaa sovelias uimapuku vieraillessanne, kerrottiin somepäivityksen yhteydessä.

Osa ihmisistä otti ohjeistuksen ilomielin vastaan, sillä heidän mielestään lasten olisi sopimatonta kulkea sellaisten ihmisten takana, joiden peput ovat liian paljastavasti esillä.

– Mielestäni upeaa vartaloa saa vapaasti esitellä. Mutta ennemmin olisin vienyt lapseni pois, kun naisten pyllyjä oli joka paikassa, kertoi Pauline Arnold -niminen äiti.

– En voisi olla ylpeämpi tästä yrityksestä, joka seisoo tämän kiellon takana! Vieraillessani äskettäin puiston alueella kolmen teinin kanssa, en voinut uskoa, miten monia pakaroita jouduin tahtomattani katsomaan! En tiennyt, minne olisin katsonut suurimman osan ajasta. Se oli iljettävää, avautuu Sharon Suidema.

Toiset ihmiset kutsuivat pukukoodia naurettavaksi, kutsuen sitä seksistiseksi ja vartaloa häpäiseväksi.

– Tämä on niin häpeällistä. Ensimmäinen päivityksessä oleva kuva on bikineiden yleinen standardimalli, puolustelee Laura Powers.

– Koskeeko tämä myös miesten uimahousuja? En halua nähdä myöskään heillä vastaavia asuja, toteaa Melissa-Rose Blake.

Vesipuisto kertoo tiedotteessaan, että sen säännöt ovat linjassa muiden vastaavien puistojen kanssa Australiassa. Perheystävällisenä alueena se kokee sääntöjen olevan sopivia.

– Ei sekoiteta ongelmaa. Tämä liittyy pukeutumiseen liittyvään sääntöön, ei mihinkään muuhun. Se ei ole sukupuolikohtaista, toteaa puisto tiedotteessaan.

– Voit käyttää millaista uima-asua tahansa, kunhan se on sääntöjen mukainen. Mikäli et omista sopivaa asua, voit ostaa sellaisen, päättää puisto lopuksi.

Lähde: News.com.au

(Ylin kuva ei liity juttuun, kuva: Pixabay)