Henna Peltonen on erittäin tyytyväinen järjestämänsä Miss EW-kisan saamasta suuresta huomiosta. Kilpailun esikarsinnat on nyt suoritettu.
– Kisaan on valittu satojen hakemusten ja esikarsinnan jälkeen 15 äärettömän upeaa tyttöä, Henna kertoo Metropoli.netille.
Henna yllättyi positiivisesti kilpailun saamasta suuresta hakijamäärästä.
– Mukaan kilpailuun haki satoja upeita tyttöjä ja koska finaalikymmenikön valinta osoittautui äärimmäisen vaikeaksi, päätimme ottaa mukaan 15 tyttöä, jotka kuvataan toukokuun aikana Jämsänkosken Aarresaari-kotiseutumuseolla upeissa eloweena-kuvissa. Kuvauspäivän perusteella heistä valitaan lopullinen finaalikymmenikkö, Henna kertoo.

Kisa huipentuu 29.7.2017 Jämsänkosken Ilveslinnalla käytävään finaaliin, jossa tuomaristossa nähdään mm. Riitta Väisänen. Finaalia edeltävänä päivänä finalistit esiintyvät Jämsänkosken markkinoilla.
– Olen todella iloinen, että kisa on lähtenyt näin upeasti käyntiin ja saanut niin upean vastaanoton. Kyse on kauneuskilpailusta, jossa osallistujalta vaaditaan luonnollisuutta. Kauneuskirurgiset toimenpiteet, tatuoinnit, jopa irtoripset on kisassa kielletty. Haluan tällä kisalla tuoda takaisin perinteisiä kauneusihanteita, Henna sanoo.

Kisan voittaja tulee toiminaan esikuvana etenkin nuorille ja kannustamaan heitä luonnollisuuteen omalla esimerkillään. Kisalla pyritään vaikuttamaan etenkin tämän päivän nuoriin kohdistuviin ulkonäköpaineisiin sekä niistä syntyviin itsetunto-ongelmiin.
– Tiesin, että Suomessa on todella paljon upeita, luonnollisen kauniita eloweenamaisen kauniita naisia, mutta kisan kova taso silti yllätti, Henna iloitsee.
Kisassa tullaan näkemään myös kaunista Suomen luontoa sekä pieni osa Suomen kaunista historiaa.
– Haluan tällä kisalla tuoda esiin vanhoja kauneusihanteita sekä perinteitä, välittää ihmisille tunnelmaa, joka nykyaikana on jäänyt kaiken uuden jalkoihin. Olen saanut paljon positiivista palautetta eri ikäisiltä ihmisiltä, kuinka tällaista aitoa kauneuskilpailua on kaivattu. Ihmiset ovat kyllästyneet siihen, kun kaikki epäaito on tänä päivänä niin muotia. Itsekin olen kaivannut entisajan missikisojen tuntua takaisin ja koska sellaista ei alkanut kuulua, päätin järjestää sellaiset itse, Henna toteaa topakasti.

Miss EW-kisan kulkua voi seurata myös Facebookissa.
Kuvat: Mainosstudio Sanna H.