Realitytähti Marianne Kallio kirjoittaa uudessa blogitekstissään psyykkisistä sairauksista. Nainen kertoo katsoneensa torstaina Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman, jossa ex-missi Lotta Näkyvä kertoi kokemuksiaan psyykkisestä sairastumisesta. Näkyvä kertoi ohjelmassa kärsineensä ahdistuksesta ja miettineensä jopa itsemurhaa.
Kallion mukaan Näkyvä antoi psyykkisistä sairauksista liian heppoisen kuvan. Hän toteaa, että Näkyvän esiintyminen antoi ymmärtää, että psyykkisistä ongelmista voi parantua noin vain, vaikka osa ihmisistä kamppailee niiden kanssa läpi elämänsä.
Kallio lisää, että vaikeasta masennuksesta tervehtyminen voi tosiasiassa vaatia vuosien terapiahoidon. Hän kritisoi julkista terveydenhoitoa sanoen, että mielenterveysongelmista kärsivät joutuvat käymään läpi pitkän prosessin Kelan kanssa, ennen kuin saavat tukea terapialleen.
Kallio kertoo kärsineensä itse paniikkihäiriöstä jo kahdeksan vuotta. Nainen paljastaa kokeilleensa useita lääkityksiä, mutta yksityiseen terapiaan hänellä ei ole varaa. Hänen mukaansa ohjelmasta sai kuvan, että paniikkihäiriö on kuin influenssa, josta tervehtyy sormia napsauttamalla.
Lue koko kirjoitus Marianne Kallion blogista.