Aikamatkaajiksi itseään väittäviä miehiä on alkanut viime aikoina ilmestyä YouTubeen kuvatodisteineen. Aiemmin esitetyt kuvat ovat olleet epäselviä, mutta uudella videolla armenialainen ”Edward” näyttää kuvaa, jonka hän väittää ottaneensa vuonna 5 000.
Edwardin kuva on tarkka ja siinä näkyy Los Angelesin kaupunki merenpinnan alapuolella. Edward sanoo ottaneensa kuvan meren pinnalle rakennetulta puiselta suurelta alustalta, jonka päällä oli kokonaisia taloja ja jossa ”lähes kuolemattomat” ihmiset asuivat.
Mies kertoo videolla tarinansa siitä, miten hän joutui tulevaisuuteen ja mitä hän siellä näki. Hän kertoo jutelleensa pinnan päällä asuvan yhteisön johtajan, Zachin, kanssa, joka sanoi olevansa 998-vuotias. Tulevaisuuden maailmassa oli Edwardin mukaan suuri pula ruoasta, koska napajäiden sulamisesta aiheutunut vedenpaisumus oli pettänyt alleen suuren osan maapinta-alasta. Edwardin mukaan ihmisiä oli ollut 11 miljardia, kunnes rikkaampi 4 miljardia jätti maan ja muutti toiselle planeetalle toiseen galaksiin, jättäen köyhemmän osan kärsimään tulevasta vedenpaisumuksesta ja nälänhädästä.
Videon kommenteissa Edwardin esittämä alla näkyvä kuva on enimmäkseen tuomittu väärennökseksi. Monet kommentoijat uskovat kaikesta huolimatta, että aikamatkustus on mahdollista. Edwardin kuvan sanotaan olevan mahdoton, koska se on tarkka sekä pinnalta että syvältä meren alta. Auringon säteiden muodostaman valon pitäisi kommentoijien mukaan näyttää täysin erilaisilta, ja veden hämmästyttävää kirkkautta on myös epäilty suuresti. Kalojakaan ei kuvassa näy.

Myös alla olevan videon toteutusta on arvosteltu ihmettelemällä muun muassa sitä, että miehen ääni kuulostaa koko videon ajan studiossa ääniteltyltä, vaikka hän istuu puiston penkillä sekä läheltä että kaukaa kuvattuna.
Mitä mieltä olet kuvasta ja videosta – totta vai palturia?

Kuvat: YouTube / ApexTV