Tuleeko pelattua kännykkäpelejä tai muuten vain näprättyä mobiililaitteella vessassa pöntöllä istuessa? Ei ehkä kannattaisi.
Kiinan Zhongshanin kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa tapahtui 4.2. erikoinen tilanne keskellä yötä, kun leikkaukseen kiidätettiin mies, jonka peräsuoli oli tipahtanut peräti 16 cm ulos peräaukosta. Mies kertoi lääkärille, että oli istunut vessassa pöntöllä puoli tuntia pelaten kännykällään ja yrittäen ulostaa.
Lääkäri huomasi, että peräaukosta roikkui 16 cm pitkä möykky, joka oli peräsuolen pää. Roikkuva suolen osa täytyi poistaa leikkauksessa.

Pyöreä möykky kuvan alaosassa on pudonnut peräsuolen loppuosa, kuva: Weibo

Peräsuoli oli irronnut kiinnikkeistään ja sen vuoksi luiskahtanut ulos peräaukosta. Kyseiselle miehelle sama oli tapahtunut jo neljävuotiaana, jolloin se veäytynyt takaisin ja parantunut, joten hän ei ollut hoitanut vaivaa sen jälkeen.
Peräsuolen liuskahdus on yleisempää lapsille ja vanhuksille, mutta tässä tapauksessa kyse oli lääkärin mukaan pitkästä ulostamisen yrittämisestä pöntöllä, mikä oli heikentänyt lantiolihaksia.
Kun seuraavan kerran olet ottamassa kännykkää mukaasi vessaan, ehkä kannattaisi muistaa tämä artikkeli.
(Pöntön kuvituskuva ei liity tapaukseen, kuva: Pixabay)
Lähde: Unilad