Kokkolassa tapahtui viikko sitten sunnuntaina ikävä tapaturma juniorien jääkiekko-ottelussa.

Tapahtumaa seuraamassa ollut Metropoli.netin lukija ihmettelee suuresti hätäkeskuksen hidasta toimintaa.

Yksi juniorikiekkoilijoista satutti törmäyksen seurauksena pahasti olkapäänsä ja oli suurissa kivuissa. 112-numerosta, eli valtakunnallisesta hätäkeskuksesta, ei kuitenkaan vastattu puhelimeen. Hätänumeroon soittaneet alkoivat panikoida, kun puhelimessa toistui minuutista toiseen viesti, joka meni lukijan mukaan suunnilleen näin: ”Olette jonossa, älkää sulkeko puhelinta.”

– Miten ihmeessä voi kestää niin kauan, että hätänumeroon edes vastataan? Entä jos olisi ollut henki kyseessä? Joku olisi voinut olla tekemässä kuolemaa, tai olisi voinut saada sellaisen sairauskohtauksen, joka vaatii välitöntä hoitoa, lukija hämmästelee Metropoli.netille.

Hätäkeskuksesta vastattiin lukijan mukaan lopulta 5 minuutin odottamisen jälkeen.

– Noin pitkä odottaminen pelkästään puhelimen vastaamiseen saisi kenen tahansa paniikkiin. Onko koko Suomessa vain yksi sunnuntaipäivystäjä?

Lukijalle tuli suurena yllätyksenä, että Suomessa voisi joutua odottamaan niin pitkään hätäpuheluun vastaamista.

– Ihan kuin olisi soittanut johonkin valtion virastoon, jossa ei ole mikään kiire. Onko hätäkeskuksessakin nyt ruvettu säästämään kuluissa? Onko tämä nyt sitten sitä maailman parasta terveydenhuoltoa? Mihin tämä säästämispelleily oikein johtaa, lukija ihmettelee.

Kun puheluun lopulta vastattiin, paikalle saatiin hälytettyä ambulanssi, joka saapui 10 minuutissa.

Kuvituskuva: Pixabay