Me kaikki tiedämme, kuinka paljon työtä parisuhde vaatii. Molemmat joutuvat muuttamaan tapojaan yhteisen hyvän vuoksi. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se taatusti auttaa deittailemisessa. Voit yllättää kumppanisi vaikka mukavalla lomalla, tai jollain muulla yllätyksellä, jonka toteuttamiseen tarvitaan rahaa.
Deittailuvaiheen jälkeen alkaa arki ja asiat voivat muuttua hankaliksi, jos parisuhteen toinen osapuoli tienaa selkeästi enemmän kuin toinen. Se jolla on isompi palkka saattaa miettiä käytetäänkö häntä hyväksi ja onko rakkaus aitoa. Kysymyksiä riittää, mutta rahalla on valitettavasti taipumus aiheuttaa merkittävä osa pariskunnan riidoista.
Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä, joiden avulla pariskunta välttyy rahariidoilta ja voi keskittyä suhteessaan siihen, mikä on oikeasti tärkeää!
Muista asioiden tärkeysjärjestys
Ihminen joka tienaa parisuhteessa enemmän saattaa turhautua siitä, että hänelle jää maksettavaksi suurin osa menoista. Parisuhteen tarkoitus on rakentaa vahva side, eikä koko ajan miettiä kuka maksaa esimerkiksi illallisen. Kunhan vain asiat pysyvät tärkeysjärjestyksessä!
Älä ajattele, että enemmän tienaava saa päättää kaikista raha-asioista
Olipa sitten parisuhteessa tai naimisissa, enemmän tienaavalla ei tule olla valta kaikkiin taloudellisiin kysymyksiin. Asiat pitää sopia ja löytää kultainen keskitie!

Aseta odotuksia
Tämä saattaa olla vaikempia asioita tässä tilanteessa, mutta se joka tienaa enemmän voi tietenkin käyttää enemmän rahaa. Muistakaa sopia nämä asiat tarkkaan, ettei tule vastaan yllätyksiä ja turhaa stressiä rajan käyttämisen määrästä!
Aseta tavoitteita
Tätä ei pidä sekoittaa budjettiin, sillä tavoitteiden asettaminen auttaa kumpaakin ymmärtämään parisuhteen taloutta laajemmassa mittakaavassa. Olkaa realistisia tavoitteiden kanssa, niin vältytte kaikelta turhalta draamalta tulevaisuudessa.
Pysy nöyränä
Se joka tienaa enemmän saattaa helposti ärsyyntyä, jos hän tuntee, että toinen käyttää häntä vain hyväksi. Jos olet sinkku, olet tietenkin vapaa tekemään kuten itse haluat. Parisuhteessa on kuitenkin tärkeä tehdä päätöksiä yhdessä kumppanin kanssa!
Säilytä avoimuus
Rahasta riitelyä tulee varmasti olemaan jossain mittakaavassa jokaisessa parisuhteessa, mutta on hyvin tärkeää pysyä avoimena rahan kuluttamisen ja säästämisen suhteen. Älkää salailko raha-asioita toisiltanne, vaan selvittäkää ne tarkkaan ja aina yhdessä, niin riidatkin katoavat!
Lähde: FMH