Varoitus, alla oleva kuva ei sovellu herkille!
Kristiina Kakkurivaara julkaisi Facebookissa kuvan koirastaan, joka oli joutunut liikenneonnettomuuteen ja makasi kuolleena maassa. Koira oli joutunut auton yliajamaksi suojatien kohdalla.
Kakkurivaara kirjoitti päivitykseen, että oli ollut illalla poikakaverinsa kanssa ulkoiluttamassa kahta koiraansa Tesomalla. He olivat pysähtyneet suojatiellä ajokaistojen välissä olevalle odotuspaikalle. Pariskunnan huomaanatta toinen koirista, Marcy-niminen chihuahua, oli lähtenyt ylittämään tietä itsekseen Flexi-hihnan venyvyyden ansiosta. Koira oli päässyt kolmen metrin päähän, kun se jäi tiellä ajaneen auton alle. Kuului kova pamahdus ja auto pysähtyi hieman kauemmas bussipysäkille. Kun Kakkurivaaara alkoi juosta autoa kohti, se lähti jatkamaan matkaa.
Kakkurivaara kertoi päivityksessään auton tuntomerkkejä ja paikalle oli myös soitettu poliisi. Nainen toivoi löytävänsä auton ja sen kuljettajan Facebook-päivityksensä avulla, jota hän kehotti ihmisiä jakamaan eteenpäin.
Julkaisun seurauksena alkoi kuitenkin ikävä kiista siitä, onko soveliasta julkaista sosiaalisessa mediassa kuolleen koiransa kuva ja kenen syytä onnettomuus oli. Kuvasta oltiin puolesta ja vastaan, mutta turman syyllisestä oltiin useampaa mieltä. Osa kommentoijista oli sitä mieltä, että syy oli koiran omistajan, koska hän oli päästänyt koiran itsekseen suojatielle. Toisten mielestä syy oli auton kuljettajan, koska hän ei ollut huomannut koiraa ja oli paennut paikalta. Osa kommentoijista puolestaan oli sitä mieltä, että syytä oli molemmissa, edellä mainituista syistä. Tilannetta verrattiin myös tietä mahdollisesti ylittämässä olevaan pikkulapseen.
Oli syy kenen tahansa, onnettomuus oli surullinen ja varoittava esimerkki liikenteen vaarallisuudesta ja vastuun kantamisesta.
Alla oleva kuva ei sovellu herkille!

Ylin kuva chihuahuasta on kuvituskuva: Pixabay