Yksi tuoreen Olet mitä syöt -ohjelman kauden osallistujista on radiojuontaja Pertti Salovaara.

Salovaara on tunnettu rohkeista radio-ohjelmistaan ja itsevarmasta asenteestaan. Nyt hän kuitenkin paljastaa yllättävän puolen itsestään.

– Paino vaikutti itsetuntooni. Painavin syy, miksi ohjelmaan lähdin, oli tyytymättömyys omaan vartalooni. Tyytymättömyys siihen, miltä näytin, ja miltä minusta tuntui, Salovaara toteaa Metropolille Olet mitä syöt -sarjan lehdistötilaisuudessa.

– En kokenut oloani hyväksi, kun katsoin peiliin. Se oli suurin eteenpäin ajava voima, hän jatkaa.

Salovaara on pyrkinyt tekemään elämäntaparemonttinsa rauhallisessa tahdissa.

– Pikku dieetillä voi hetkellisesti pudottaa painoa, mutta siinä on ongelmana se, että muutos ei välttämättä ole pysyvä, Salovaara painottaa.

– Minä ajattelin ohjelmaan lähtiessäni, että jos nyt muutan ruokavaliotani vähän terveellisemmäksi ja liikun pikkasen enemmän, niin minun kohteeni on tuolla ensi kesässä.

– Tavoitteeni on, että ensi kesänä olen siinä kunnossa, että voin lähteä rannalle, mies hymyilee.

Kuva: MTV

Eniten Salovaara on keskittynyt syömiseensä. Hän söi aikaisemmin hyvin epäterveellisesti ja epäsäännöllisesti.

– Söin vain kerran päivässä, mutta hyvin paljon kerralla. Söin vähän kaikkea, mitä nyt sattui tulemaan eteen, radiotoimittaja sanoo.

– Lihapiirakkaa, hampparia, pizzaa… kaikkea epäterveellistä. Nyt tuollainen herkuttelu on jäänyt hyvin paljon vähemmälle, hän summaa.

Olet mitä syöt -ohjelma alkaa MTV3-kanavalla keskiviikkona 22.9. klo 20.

Lue myös:

Näin Niko Saarinen reagoi, kun häntä pyydettiin Olet mitä syöt -ohjelmaan – ”Olin kauhuissani”

Ilari Sahamies paljastaa järkyttävän yksityiskohdan elämäntavoistaan – teki radikaalin muutoksen Olet mitä syöt -ohjelmassa!