Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa nousi maanantaina kohu valtuutetun Riikka Moilasen (kesk) käyttämästä sanasta ihmisroska, kun hän piti puhetta Oulun Isokadulla hänen mukaansa näkyvistä päihdeongelmaisista ja asunnottomista henkilöistä.

Keskustan ex-kansanedustaja Moilanen kysyi, mitä kaupunki aukoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon.

– Siis tarkoitan niitä vähäosaisia, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita ja päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun kodikseen.

Moilanen pyysi myöhemmin kokouksessa anteeksi käyttämäänsä ihmisroska-sanaa, mutta anteeksipyyntö kosketti kokouksessa mukana olevia ihmisiä, jotka mahdollisesti pahoittivat mielensä sanasta.
Kohu nousi otsikoihin ja Moilanen erotettiin Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.
Asiasta on osattu repiä myös mustaa huumoria. Björn Österman julkaisi Facebookissa kuvan kadulta, jonka Moilasen mukaan ”ihmisroskat” ovat valloittaneet.
– Eräs agenttini maailmalla on juuri äsken ottanut tämän kuvan Oulun Isokadulta. Paikallista kuvasta ihmisroskat, Österman kirjoitti kuvan yhteyteen.
Kuva sai nopeasti useita hirtehisiä kommentteja, joista yksi tuli laulaja Pauli Hanhiniemeltä.
– Uhhuh. Putos puhelin kädestä, kun ol niin pelottava näky!
Myös muut oliva samoilla linjoilla.
– Järkyttävää. Noi neljäkin turistiakin seisoo tossa ku jäykät patsaat. Ei mitään rotia! Tulee ihan roska silmään ku moista kattelee, eräs kommentoija päivittelee.
Katso alta eilen otettu kuva Oulun kohua aiheuttaneelta Isokadulta!

Pauli Hanhinimen kuva: Facebook / Pauli Hanhiniemi