Eilen kadonnut ultrakevyt pienkone löytyi palaneena Pyhäselän jäältä, läheltä Rääkkylän kirkonkylää myöhään eilen illalla. Koneen hylyssä oli kuolleena kaksi miestä.
Kone oli lähtenyt Kiteen lentokentältä puolenpäivän aikaan lennolle kohti Rääkkylää. Yli 70 vuotiaan kiteeläisen lentäjän lisäksi matkustamossa oli yksi kiteeläinen saman ikäinen mies. Miesten tarkoituksena oli käydä Rääkkylässä ja palata iltapäivällä takaisin Kiteelle. Kun konetta ei illansuussa alkanut kuulua takaisin, tekivät lentäjän omaiset asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen noin kello 18.30.
Poliisi ja pelastuslaitos käynnistivat koneen etsinnät apunaan lentopelastuskeskus. Pelastuslaitoksen kelkkapartio löysi palaneen koneen jäältä. Koneen sisällä oli kuolleina kaksi miestä. Poliisin arvion mukaan miehet ovat lentäjä ja matkustaja.
Kone oli kaksipaikkainen ultrakevyt pienkone, joka oli varustettu ponttooneilla, joten silä voi laskeutua myös lumeen ja jäälle.
Viranomaisilla ei ole tässä vaiheessa minkäänlaista tietoa mitä koneelle on tapahtunut. Onnettomuuskeskuksen tuktija on saapumassa paikalle käynnistämään onnettomuuden tutkintaa.
Lähde ja kuva: Poliisi