Kaupunkilomallakin voi nauttia luonnon läheisyydestä. Nähtävyyksien kiertelyn lomassa virkistävä piknik on poikaa kesäkuumalla. Euroopan kaupungeista löytyy kauniita puistoja, jotka ovat otollisia aurinkoiseen piknikhetkeen ystävien seurassa. Pakkaa patongit ja mansikat mukaan, Hotels.com esittelee Euroopan parhaat piknikpuistot.
Pariisi, Ranska
Pariisi on pikniknautintojen luvattu kaupunki lukuisine puistoineen ja herkkupatonkeineen. Helpon metromatkan päässä Pariisin ydinkeskustasta, 19. kaupunginosassa lähellä Gare de l’estiä sijaitsee romanttinen Parc des Buttes Chaumonts. Puisto tarjoaa idyllisen ympäristön piknikille: siellä on muun muassa järvi, 20-metrinen vesiputous, useita siltoja ja kallioita, kiinalainen ja englantilainen puutarha sekä kuuluisana maamerkkinä kallion laella kohoava korinttilaistyylinen monumentti, Belvedere of Sybil. Toinen kuuluisa puisto on Eiffel-tornin juurella sijaitseva Champs de Mars -puisto. Vesialtaiden äärellä voi nauttia pariisilaistunnelmasta vaikkapa erilaisia crêpejä nauttien.
Hotel La Perdix Rouge (kaksi tähteä)
Hinnat alkaen 82€ yöltä
Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Parc des Buttes Chaumontista, aivan Jourdainin metroaseman vieressä. Hotellilta on hyvät yhteydet keskustaan ja muihin Pariisin nähtävyyksiin. Esimerkiksi lähistöllä sijaitsee kuuluista Père Lachaise –hautausmaa, jossa lepää monia kuuluisuuksia, kuten Jim Morrison.
Madrid, Espanja
Espanjassa ei ole aiemmin ollut juurikaan piknikkulttuuria, mutta viime vuosina puistoherkuttelu on rantautunut myös tänne. Suosituin piknikpaikka on Retiro Park. Tämä täydellinen kaupunkikeidas sijaitsee aivan Prado-museon lähellä. Puisto on kuin taidemuseo monine veistoksineen. Puiston keskellä sijaitsevassa Kristallipalatsissa järjestetään taidenäyttelyitä. Puistossa voi virkistäytyä kesäpäivänä keskellä sijaitsevalla järvellä soudellen, ja puistossa järjestetään usein ilmaiskonsertteja. Kaunis paikka viettää piknikhetkeä on myös Templo de Debod -monumentin ympärillä sijaitseva puisto. Templo de Debod on antiikinaikainen egyptiläinen temppeli, jonka Egypti lahjoitti Espanjalle.
Hotel Lope de Vega (neljä tähteä)
Hinnat alkaen 78€ yöltä
Hotelli sijaitsee aivan Retiro-puiston vieressä. Muita kuuluisia nähtävyyksiä lähellä hotellia ovat Museo del Prado ja Puerta del Sol. Lisäksi hotelli sijaitsee hyvien yhteyksien päässä, jos matkustaa junalla, koska Atocha-rautatieasema on melko lähellä.
Amsterdam, Hollanti
Amsterdamin suurin puisto Vondelpark on sekä paikallisten että matkailijoiden suosima vehreä paikka viettää mukava päivä. Heti kevään ensimmäisten auringonsäteiden näyttäytyessä puisto täyttyy ihmisistä. Kesäkuukausina puistossa järjestetään ilmaisia konsertteja, ja ulkoilmalavoilla esitetään joka keskiviikko lastenteatteria. Kaupungin itäpuolella sijaitsevassa Oosterparkissa on useita veistoksia ja taideteoksia. Suuri puisto on hyvä paikka piknikille. Siellä asustaa myös monia villilintuja.
Park Plaza Vondelpark (neljä tähteä)
Hinnat alkaen 85€ yöltä
Jännittävän näköinen hotelli keltaisine markiiseineen sijaitsee aivan Vondelparkin pikkujärven rannalla. Hotellin sisustuksessa on käytetty modernia designia.
Milano, Italia
Milanon ehdoton piknikpuistojen kuningas on Idroscalon puisto, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta. Idrocscalo on tekojärvi, jonka ympärille on muodostunut useita urheilu- ja harrastusmahdollisuuksia tarjoava huvialue. Aluetta kutsutaankin ”Milanon mereksi”. Idroscalon puistossa voi harrastaa piknikkien lisäksi kajakkisoutua, vesihiihtoa tai nauttia musiikkitapahtumista. Kaupungin keskustassa sijaitseva Parco Sempione on romanttinen kaupunkipuisto. Puiston alueella sijaitsee myös nähtävyyksiä, kuten Milanon kirjasto sekä Triennalen designmuseo. Puistossa toimii jopa langaton verkko, joten internetistä voi etsiä hyviä piknikreseptejä.
Hotel Palazzo delle Stelline (kolme tähteä)
Hinnat alkaen 70€ yöltä
Aivan ydinkeskustan liepeillä sijaitseva hotelli on hyvä valinta piknikturistille. Parco Sempione -puisto on aivan hotellin vieressä ja lähellä on myös kuuluisa Milanon tuomiokirkko, jonka pienoismallista entinen pääministeri Silvio Berlusconikin on saanut tuta.