Duudsoneista tuttu Hannu-Pekka ”HP” Parviainen täytti keskiviikkona 40 vuotta. Työkiireiden takia hän ei ole ennättänyt juhlistaa pyöreitä vuosia.

– Tuntuu erittäin hyvältä täyttää 40 vuotta. Toistaiseksi en ole ehtinyt juhlia, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, HP kertoo Metropolille.

– Pyöreiden täyttäminen merkitsee minulle vuosien karttumista. Pitää olla kiitollinen jokaisesta vuodesta, jonka saa elää.

HP kertoo katsovansa mennyttä elämää taaksepäin kiitollisin mielin.

– On tullut tavattua paljon upeita ihmisiä, joista on tullut ystäviä. He ovat elämässä tärkeintä.

– Olen kiitollinen siitä, mitä olen saanut nähdä ja kokea. Elämään kuuluu, että sattuu ja tapahtuu, joten en olisi jättänyt mitään tekemättä. En kadu mitään!

Duudsonit nousivat julkisuuteen hurjapäinä, jotka suorittivat vaarallisiakin temppuja. Sairaalareissut tulivat nuorempana tutuksi HP:lle.

– Stunttiajoista on kulunut aikaa. Minua on aina kiinnostunut kokeilla erilaisia asioita ja voittaa omia jännityksiä. Parasta on ollut itsensä voittaminen. Tärkeää on, että pystyn tekemään asioita edelleen samalla asenteella, eli pilke silmäkulmassa ja ei niin vakavalla asenteella, HP pohtii.

Kuva: Petri Voutilainen

Tällä hetkellä HP valmistautuu syyskuussa MTV3-kanavan suosittun Posse-sarjan uuteen tuotantokauteen.

– En osaa sanoa, mikä on ohjelman salaisuus. Parasta sen tekemisessä on kuitenkin työyhteisö, johon kuuluu meidän esiintyjien lisäksi koko tuotantoryhmä. Toivon, että pystymme välittämään meidän hauskuuden katsojille.

– Jos meillä ei olisi mukavaa keskenämme, niin kyllä katsojat sen aika nopeasti huomaisivat.

Tulevalle Posse-kaudelle tulee kaksi uutta osiota: Kuka pääsee lähemmäksi? ja Possen arkki.

– Niitä on ollut hauska tehdä. Kuka pääsee lähemmäksi? -osiossa tehtävänä voi olla, kuka pääsee lähemmäksi sänkyä, jossa on joku kuuluisa ihminen nukkunut. Käytössä meillä on ainoastaan tuotannolta saadut puhelimet, jossa ei ole kenenkään numeroita.

– Possen arkki -osiossa järjestämme kesäjuhlat. Paikalla on vieraita, mutta he ovat asujen takana, joten kukaan ei tiedä, ketä pukujen takana on. Siinä päästään todenteolla arvuuttelemaan. Se on todella hauskaa ja hermoja raastavaa.

Aiemmalla kaudella nähtyyn Ykkösellä sisään -osioon on tullut sääntömuutos. Ennen juontajat ja julkkiskilpailijat saivat yrittää heittoa 500 kertaa, kun nyt heittojen määrää ei ole rajattu.

– Kun on yrittänyt saman tempun tekemistä 1500 kertaa, alkaa hiertämään ja tempun tekeminen menee ihon alle. Yhden tempun tekemiseen saattaa mennä kokonainen työpäivä.

Toisin kuin 2000-luvun alussa nähdyillä Duudsonit-sarjan kausilla, Putous-sarjassa ei ole ollut läheltä piti -tilanteita.

Kaipaatko vielä extreme-temppujen tekemistä?

– Minulla on edelleen kiinnostusta haastaa itseäni, mutta mitä ne tavat ovat, niin niitä on monia. Olen löytänyt uuden palon lumilautailuun. Sitä kautta pääsen haastamaan itseäni ja katselemaan, että osaanko vielä samat asiat kuin nuorempana.

Lue myös:

Duudsoneiden HP on tatuoinut vartaloaan lähes 20 000 eurolla: ”Päälaen tatuoiminen tuotti kipua”