Koronavirus on nyt kaikkien huulilla. Näin viikonloppuna pelontunteita on helppo hallita pysymällä kotona, jolloin vaara saada tartuntaa, tai muiden tartuttamiseen on hyvin pieni. Mutta edes kotona et ole täysin turvassa!

Älypuhelimemme ovat esine, joka meillä kaikilla on kädessä koko ajan, pitkin päivää. Vaikka kuinka pesisimme käsiämme, tulemmeko koskaan ajatelleeksi miten paljon likaa ja bakteereja onkaan puhelimemme kosketusnäytöillä ja takakannen pinnalla?

Esimerkiksi, jos peset nyt kädet ja nostat heti sen jälkeen puhelimen käteesi selataksesi sosiaalista mediaa, käsien pesu saattoi olla täysin turha aktiviteetti.

Onneksi puhelimen putsaus käy erittäin helposti näillä vinkeillä:

ÄLÄ TEE NÄIN:

Moni kuvittelee, että käsidesi toimii puhelimeen samalla tavoin kuin käsiin. Mutta tosiasiassa käsidesi vain desinfioi lian, ei poista sitä pinnalta.

Tämän liäksi varmasti tiedostamme kaikki, että puhelinta ei missään nimessä kannata pestä. Puhelimen sisälle päässyt vesi haittaa puhelimen toimintoja, tai voi hajottaa koko laitteen. Tässä toinen syy, miksi käsidesi ei ole puhelimen putsaukseen toimiva ratkaisu: se on nestettä.

TEE NÄIN:

Putsaa puhelimesi pyyhkeellä, joka sisältää isopropyylialkoholia. Tällaiset desinfiointipyyhkeet on tarkoitettu pintojen puhdistukseen, eivätkä ne vahingoita puhelintasi.

Älä unohda puhelimesi suojakoteloa! Irrota se puhelimesta ja pyyhi läpikotaisin desinfiointipyyhkeellä. Kun olet pyyhkinyt puhelimesi, sekä suojakotelon, kannattaa vielä lopuksi pestä kädet. Desinfiointiaine ei ole edes mietona hyväksi ihollemme, eikä sitä saa joutua silmiin.