Vaikka jääkiekko on suomalaisten epävirallinen kansallislaji urheilussa, myös jalkapallolle riittää suorastaan fanaattista fanitusta. Futis on monille suomalaisille jopa niin tärkeää, että se ajaa hyvinkin monien muiden asioiden ohi.

Hotels.comin julkistama ja Expedia Groupin tekemä jalkapalloon liittyviin matkatrendeihin porautuva Destination: Football -tutkimus paljastaa, mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään jalkapallon vuoksi.

Häät ja hautajaiset häviöllä

Suomalaiset futisfanit myöntävät muun muassa jääneensä pois syntymäpäiväjuhlilta (17 %), häistä (9 %) ja jopa hautajaisista (3 %) mennäkseen katsomaan jalkapallo-ottelua paikan päälle.

Peuhaaminen ja työt paitsiossa

Futisfaneilla on selvästi tärkeysjärjestys jonkinlaisella kohdalla, sillä 32 % suomalaisista milleniaaleista jättäisi seksin väliin katsoakseen futista livenä. 28 % suomalaisista kertoo lintsanneensa jossain vaiheessa töistä nähdäkseen Zlatanin tai Ronaldon huippupeliä (#sorrynotsorry). Ehkä hieman yllättäen futista fanittavat naiset ottavat lajin vielä miehiäkin vakavammin: 23 % naisfaneista suunnittelee vuosiloman ja matkasuunnitelmat jalkapallon ympärille, kun miesten vastaava osuus on 7 %.

Vauvat vaihtopenkille

5 % suomalaisista miehistä myöntää, että he jättäisivät lapsensa syntymän väliin, mikäli heillä olisi mahdollisuus päästä UEFA Mestarien liigan finaalimatsiin.

Palloja pullojen sijaan

84 % suomalaisista milleniaaleista luopuisi ilomielin alkoholin juomisesta kuukauden ajaksi nähdäkseen futispelin livenä.

Futishullut oma lukunsa

Satunnainen hääjuhlien tai lasten vanhempainiltojen väliin jättäminen (10 %) ei ehkä ole niin vakavaa, mutta 3 % suomalaisista voisi jättää väliin oman häämatkansa, lähes 2 % OMAT häänsä ja 6 % oman lapsensa syntymän nähdäkseen futismatsin livenä.

Jalon pelin arvostukselle ei ole rajoja. Netflix-hengailu ei enää kiinnosta 32 % milleniaaleista, jotka jättäisivät peuhaamisen ja peiton alla pelehtimisen väliin päästäkseen pallokentän laidalle. Futishullut milleniaalit tekevät kaikkensa ollakseen paikalla kannustamassa joukkuettaan: 84 % ilmoittaa voivansa olla kuukauden myös ilman alkoholia nähdäkseen futismatsin livenä – taistelu on todellista.

Ei mikään ihme, että futisfaneilta jää väliin häitä, hautajaisia ja työpäiviä, sillä he käyvät kausittain katsomassa keskimäärin kuusi peliä, joista kolme on vierasottelua. He viipyvät kohteessaan keskimäärin kaksi päivää. Erityisen sitoutuneet fanit (2 %) ilmoittavat katsovansa yli 31 peliä kaudessa!

– Jalkapallofanien sitoutuminen joukkueisiinsa on todella uskomatonta. Joukkueita seurataan minne tahansa, vaikka se tarkoittaisi vuosipäivien väliin jättämistä tai bestmanin velvollisuuksista lintsaamista. Haluammekin palkita tämän lojaaliuden Hotels.comin Rewards-kanta-asiakasohjelman kautta, jossa fanit voivat ansaita yhden palkintoyön jokaista 10 majoitusyötä kohden. Lojaalius siis kannattaa, kommentoi Hotels.comin toimitusjohtaja Adam Jay.

Lähde: Hotels.com

Kuva: Unsplash