Kanadalainen tankotanssija Erin Clark, 36 ei ole lajin tyypillisin harrastaja, sillä hän on pyörätuolissa. Clark aloitti lajin viime vuonna, ja jo nyt hän on matkalla kohti Alankomaissa pidettäviä maailmanmestaruuskisoja.
Clark kertoo taistelleensa koko elämänsä syrjintää vastaan ja pyrkii nyt muuttamaan tankotanssin hyväksyvämmäksi lajiksi. Nainen kärsii synnynnäisestä tilasta, jonka vuoksi hänen selkärankansa alaosa ei ole kehittynyt normaalisti. Osa hänen lihaksistaan toimii, ja osa taas ei.
– Tiedän ihmisten olettavan, että koska olen epämuodostunut enkä voi kävellä, minun pitäisi tuntea oloni epämukavaksi kehossani. Minun ei pitäisi pitää kehostani vaan minun pitäisi haluta muuttaa sitä. Olen kuitenkin tyytyväinen kehossani, enkä voi sanoa, että kärsisin itsetunnon puutteesta kehoni suhteen, Clark kertoo.
Clarkin aloittaessa tankotanssin vammaisurheilijoille ei ollut lajissa vielä omaa kategoriaansa. Siitä huolimatta hän on kilpaillut huipputasolla. Viime vuonna hän voitti hopeaa Espanjan kansallisissa tankotanssimestaruuskilpailuissa.
– On useita tankoliikkeitä, joita en voi tehdä, joten meidän oli löydettävä liikkeitä, jotka voin tehdä, Clark kertoo.
– Rakastan voittamista, mutta haluan todella voittaa. En halua, että voitto annetaan minulle vain siksi, että ilmaannuin paikalle. Haluan olla paras, haluan kaikkien tietävän, että olen paras, tai ainakin haluan olla todella hyvä, Clark jatkaa.
Clarkin valmentaja Salima Peippo ylistää suojattiaan:
– Hän on paras esiintyjä, hän on upea ja hän rokkaa lavalla. Hänellä on kyky ilmaista tunteita, enkä tiedä ketään toista, joka tekisi sen yhtä luonnollisesti. Hän on todella hyvä, loistava esiintyjä.

Lähde: Metro UK