Pohjois-Savon pelastuslaitos jakoi Facebookissa varoittavan esimerkin siitä, miten yllättävästi vaaratilanne voi alkaa kotioloissa.

Päivityksessä on tilannekatsaus ja kuvia viime viikolla ”räjähtävästi” palamaan syttyneestä pesukoneesta, joka olisi voinut sytyttää koko rivitalon.

– Asukas kuuli kylpyhuoneesta pamauksen ja samassa hetkessä pesukoneesta tulivat liekit ulos, päivityksessä kerrotaan.

Suuremmalta katastrofilta kuitenkin vältyttiin asukkaan nopeiden toimenpiteiden ansiosta.

– Asukkaan oikea toiminta sekä sammutuspeiton käyttö hidastivat palon kehittymistä huomattavasti ja tulipalo rajoittui pesukoneeseen. Huoneistoon tuli ainoastaan lievät savuvahingot, pelastuslaitoksesta kerrotaan.

Liekit havaittuaan asukas oli irrottanut pesukoneen virtajohdon seinästä ja yrittänyt sammuttaa paloa käsisuihkulla. Kun se ei onnistunut, hän haki sammutuspeitteen ja heitti sen koneen päälle. Sitten hän sulki oven, poistui huoneesta ja soitti hätänumeroon.

Pelastuslaitos sai sammutettua tulipalon nopeasti oikeaopppisen alkusammutuksen ansiosta, jota ilman olisi varmasti aiheutunut isoja vahinkoja. Rivitalon katto olisi mahdollisesti jouduttu avaamaan ja talon asukkaat olisi pitänyt evakuoida.

Pelastuslaitos muistuttaa miten tärkeää on, ettei kodin sähkölaitteita jätetä toimintaan ilman valvontaa.

Koskaan ei muutenkaan voi tietää, mitä yllättävää omassa kodissa voi tapahtua, joten aina on oltava valmiina toimimaan nopeasti ja oikealla tavalla.

Alla Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivitys sekä kuvia palaneesta pesukoneesta.

https://www.facebook.com/pohjoissavonpelastuslaitos/photos/pcb.2032337980148847/2032335910149054/?type=3&theater

 

Jos päivitykset eivät näy laitteellasi, voit katsoa ne täältä.

Lähde ja kuvat: Facebook / Pohjois-Savon pelastuslaitos