Saara Aalto teki suomalaista ja kansainvälistä musiikkihistoriaa pääsemällä ensimmäisenä ulkomaalaisena kilpailijana maailman suosituimman laulukilpailun, Britannian The X Factorin, finaaliin.
Vaikka Saara sijoittui finaalissa täpärästi toiseksi, hän on silti suomalaisten ja itsensäkin mielestä voittaja, koska hän raivasi ensimmäisenä ulkomaalaisena kilpailijana tiensä britannialaisen kovatasoisen laulukilpailun finaaliin. Ohjelman finaalissa annettiin 6,4 miljoonaa ääntä, eli enemmän kuin Suomessa on ihmisiä, mutta Saara hävisi silti vain 8,1 % äänierolla englantilaiselle Matt Terrylle, joka sai 48,5 % äänistä. Saaran äänimäärä oli 40,4 %.
Alla molemmat Saaran superfinaalissa esittämät kappaleet:


Saaran selviytyminen finaaliin ja täpärä tappio superfinaalissa oli uskomattoman hieno suoritus naisen kanssa parisuhteessa asuvalta ulkomaalaisnaiselta Brexitin läpikäyneessä puritanismin kehdossa. The Telegraph kirjoitti tuloksen jälkeen, että vaikka Terry ansaitsi voittonsa, Saaran tie finaaliin oli mielenkiintoisempi. Saarahan pudotettiin kilpailusta alkuvaiheessa, jonka jälkeen hän pääsi takaisin villillä kortilla ja oli silti pudotusuhan alla vielä kahdesti, kunnes lauloi tiensä brittiläisten sydämiin ja finaaliin saakka. Vaikka Saara ohitti Matt Terryn viimeisillä viikoilla äänestysmäärissä ja lopulta vedonlyöntikertoimissakin, alusta asti kilpailun suosikkina paistatellut brittityttöjen ja naisten ihastus voitti superfinaalin.
Saaran eteneminen finaaliin, upea suoritus superfinaalissa sekä täpärä tappio Englannin suosikkipojalle todistavat, että ennakkoluulot voi voittaa, eikä suomalaisesta sisustakaan siinä haittaa ole. Tiukkana tuomarina tunnettu Simon Cowell oli kuin sulaa vahaa Saaran esitysten jälkeen ja superfinaalissa Simon jopa sanoi, että ohjelma olisi etuoikeutettu, jos Saara voittaisi sen ensimmäisenä ulkomaalaisena kautta aikojen.
Terry saa kilpailun voittajana Cowellin Syco Music -levy-yhtiöltä 1,2 miljoonan euron arvoisen levysopimuksen, mutta kuten aiemmin on nähty, Syco Music on tehnyt levysopimuksia myös sellaisten artistien kanssa, jotka eivät voittaneet The X Factoria. Näin kävi esimerkiksi vuonna 2010 kilpailussa kolmanneksi sijoittuneelle One Direction -poikabändille. Myös viime vuoden voittajalla Louisa Johnsonilla oli levydiili valmiina jo ennen kilpailun finaalia.

Levysopimuksen puolesta puhuu myös se, että muut kansainväliset levy-yhtiöt eivät ole voineet olla huomaamatta Saaran suosiota, lahjakkuutta ja potentiaalia nousta maailmanlaajuiseksi supertähdeksi. Adam Lambert ja tuomari Louis Walsh sanoivat sen useaan otteeseen sen, mikä kaikki Saaran esityksiä nähneet tietävät. Saarassa on juuri sitä, mitä supertähdeltä vaaditaan; taitoa, lahjakkuutta, suuren maailman showmeininkiä, nöyryyttä ja vahvaa uskoa itseensä. Saaran persoona tuli esille myös hänen suhtautumisestaan tulosten julkistamiseen. Oliko hän pettynyt, kun ei voittanut? Ei lainkaan, vaan iloinen Matt Terryn puolesta ja kiitollinen pääsystään niinkin pitkälle kilpailussa. Aika näyttää, oliko Saaralla jo silloin tiedossa levysopimus Syco Musicin kanssa. Simon Cowellin ylistyssanojen perusteella näin voisi päätellä.
The Telegraphin mukaan oikeilla kappaleilla Saara on seuraava Kylie Minogue. Tähän on helppo yhtyä, sillä Saara kuulosti superfinaalin yhteislaulussa Kylien kanssa jopa paremmalta kuin yli 70 miljoonaa levyä myynyt kaikkien tuntema pop-diiva.
Lisäviitteenä mainittakoon, että Saara teki yksin sen, mihin Suomen Big Brother ei pystynyt kymmenen vuoden aikana, keräämällä Sub-kanavalle yli miljoonayleisön. Sunnuntain superfinaali keräsi Subille 1,3 miljoonaa katsojaa. Lauantain finaalikin keräsi 1,04 miljoonaa katsojaa. Subin edellinen katsojaennätys oli vuodelta 2013, kun Julkkis Big Brother -ohjelma keräsi parhaimmillaan 817 000 katsojaa.