Saara Aalto on käynyt läpi uskomattoman vuoristoradan sen jälkeen, kun hän päätti matkustaa Englantiin Britannian The X Factor -kilpailun koelauluihin.
Saara teki koelauluissa vaikutuksen tuomareihin esittämällä Sian upean ”Chandelier”-kappaleen. Yksi kilpailun neljästä tuomarista, Sharon Osbourne, joka ei ollut paikalla koelaulussa, pudotti Saaran seuraavassa vaiheessa kilpailusta. Onneksi Saaraan ihastunut Nicole Scherzinger käytti kuitenkin häneen villin korttinsa ja Saara sai jatkaa Sharon Osbournen valmennettavana.
Suomalaislaulajan tie englantilaisessa kilpailussa, jossa saavat äänestää vain Isossa-Britanniassa asuvat katsojat, oli alusta asti tuomittu ylämäkipainotteiseksi. Saaran uskomaton lahjakkuus, taito, päättäväisyys ja taistelutahto ovat kuitenkin nostaneet hänet kolmesti pudotusuhan alta pikku hiljaa koko kilpailun suosikiksi. Saaran semifinaalissa uudelleen esittämän ”Chandelier”-kappaleen jälkeen jopa vedonlyöntiyhtiöt käänsivät kelkkansa ja uskovat nyt Saaran voittoon. Yhteistyö Sharon Osbournen ja ohjelman tuotantoryhmän kanssa on tuonut esille Saaran suureellisen tyylin kaikessa komeudessaan ja korostanut Saaran pulpahtelevan iloista luonnetta.

Kun seuraa Saara Aallon uskomattoman hienoa voittokulkua britannialaisessa supersuositussa laulukilpailussa, ei voi olla pohtimatta kuinka paljon suomalaisia levy-yhtiöitä mahtaa harmittaa, kun he päästivät käsistään tällaisen kultakimpaleen. Saaran laulu- ja esiintymistaidot ovat olleet suomalaisten levymogulien nenän alla ja nähtävissä jo vuosia, mutta mitä he ovat tehneet Saaran puolesta? Eivät juuri mitään. Suomalaiset levy-yhtiöt eivät Saaraan uskoneet, mutta onneksi hän jaksoi itse uskoa kykyihinsä ja lähti Englantiin toteuttamaan unelmiaan.

Lauantaina klo 22:00 alkavassa Subilla nähtävässä suorassa Britannian The X Factor -finaalilähetyksessä Saara Aalto esittää Tears For Fears -yhtyeen klassikkohitin ”Everybody Wants to Rule The World”. Lisäksi hän laulaa dueton Adam Lambertin kanssa.
Sunnuntaina klo 22:00 alkavassa suorassa tuloslähetyksessä selviää kilpailun voittaja. Metropoli.net uskoo vakaasti Saaran voittoon, mutta vaikka titteliä ei esimerkiksi englantilaisten kotiinpäin vetämisen myötä tulisikaan, pienestä Suomesta tulevan naisen eteneminen maailmanluokan laulukilpailun finaaliin on jo sinällään niin kova suoritus, että sen voi todellakin laskea voitoksi, oli finaalin lopputulos mikä tahansa!
Alla olevalla videolla Saara esittää kilpailun kahdeksannella viikolla osuvasti Abban kappaleen ”The Winner Takes It All”.

Kävi finaalissa miten kävi, on syytä muistaa että Saara on saanut uskomattoman vaikuttavien esitystensä myötä kansainvälistä näkyvyyttä niin paljon, että loikkaus maailmanlaajuiseen supertähteyteen on enää ajan kysymys. Tässä vaiheessa Saara voi nimittäin itse valita kenen kanssa haluaa tehdä yhteistyötä, eikä päinvastoin. Maailman parhaita säveltäjiä ei todellakaan tarvitse maanitella tekemään Saaralle uutta superhittiä. Pikemminkin Saaran oven taakse tullaan jonottamaan!
Entä minne menevät Saaran tulevan menestyksen tuotot? Mitä todennäköisimmin Lontooseen, jonne Saara on sanonut jäävänsä kilpailun jälkeen asumaan. Toivotamme Saaralle onnea ja menestystä alkavalle supertähteydelle ja samalla kysymme Suomen levy-yhtiöpomoilta: ”Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?”