Ulkoministeri Pekka Haaviston, 62, (vihr) läheiset välit erityisavustajaansa Jeri Aaltoon, 23, ovat Seiskan mukaan aiheuttaneet jo pitkään ihmettelyä.

Seiska paljasti viime viikolla, että Haavistolla on ollut jo vuosien ajan poikkeuksellisen läheiset välit itseään 39 vuotta nuorempaan Aaltoon. Lehden mukaan kaksikko on matkustellut ympäri maailmaa, viettänyt paljon vapaa-aikaa yhdessä ja he ovat jopa julkaisset kirjan yhteisestä Euroopan-matkastaan.

Seiskan mukaan Haavisto iski silmänsä Aaltoon tämän ollessa teini-ikäisenä lukiolaisena esiintymässä tiernapoikakuorossa eduskunnassa. Myöhemmin Haavisto värväsi nuorukaisen autonkuljettajakseen ja roudariksi ja on sen jälkeen ylentänyt ylioppilastaustaisen komistuksen työtehtäviä. Nykyisin Aalto nauttii 4 500 euron kuukausipalkkaa ulkoministerin mediasta vastaavana erityisavustajana.

Seiskan paparazzit bongasivat maaliskuun alussa Haaviston ja Aallon viettämässä sunnuntaipäivää Haaviston kotona. Lehden mukaan kaksikko saapui Haaviston asunnolle yhdentoista aikaan ja he viihtyivät siellä kolmen tunnin ajan. Tämän jälkeen Haavisto vei Aallon kotiin. Seiskan mukaan Haaviston aviomies, kampaaja Antonio Flores, 42, oli koko kyseisen viikonlopun muualla lomalla.

Flores ei ole halunnut kommentoida miehensä läheisiä välejä nuoreen eritysavustajaansa. Haavisto rakastui Floresiin tämän ollessa 19-vuotias.

Jeri Aalto. Kuva: Ulkoministeriö / Oona Linna

Lähde ja paparazzikuvat: Seiska

Pekka Haaviston kuva: Vihreät