Seiska on paljastanut yksityiskohtia salaisesta sopimuksesta, jonka helmikuussa yllättäen menehtyneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen managerit tekivät hänen kanssaan 2000-luvun alkupuolella.

Seiska sai nähtäväksi salaisen sopimuksen ja paljastaa, miten paljon oikeuksia managereilla oli Nykäsen talouteen ja henkilökohtaiseen elämään. Nykäsen managereina toimivat tuolloin kohuliikemiehet Carl Danhammer ja Petteri Jussila. Jussila hukkui traagisesti Näsijärveen kotinsa edustalla vuonna 2004.

Sopimus oli Nykäsen näkökulmasta erittäin tiukka. Seiskan mukaan sopimus antoi Nykäsen managereille oikeudet järjestää hänen kaikki esiintymisensä ja tehdä hänen sponsorisopimuksensa. Tämä on vielä varsin ymmärrettävää, mutta sopimuksessa myös linjattiin, että Nykäsellä ei ollut sananvaltaa haastattelujen antamiseen, sillä myös kaikki haastattelut hoidettiin managereiden kautta.

Sopimukseen oli vielä seuraavana päivänä tehty lisäys henkilökohtaisen elämän ehdoista. Lisäyksen mukaan Nykäsen piti viettää ”nuhteetonta ja säädyllistä elämää” sekä ”vähentää alkoholinkäyttö minimaaliseksi sopimuspuoli 2:n hyväksymäksi kulutukseksi.”

Seiskan haastattelema asianajaja vahvisti, että sopimuksessa oli harvinaisen tiukkoja manageroitavan henkilökohtaiseen elämään ja toimintavapauteen liittyviä rajoituksia sekä ehtoja.

Lähde: Seiska